Mercedes-Benz Romania a organizat primul turneu de golf MercedesTrophy

Pe 16 aprilie, Mercedes-Benz România a organizat în premieră MercedesTrophy România – prima competiţie de golf locală dedicată calificării la Turneul Regional MercedesTrophy. MercedesTrophy este un concept de eveniment global organizat de Daimler AG, dedicat clienţilor săi amatori de golf.

MercedesTrophy 2016 (1)

„De-a lungul anilor, Mercedes-Benz şi-a intersectat tot mai mult traiectoria cu lumea golfului, dovedind elementele comune cu acest sport al eleganţei și preciziei. Excelenţa, distincţia, perseverenţa şi meticulozitatea sunt valori esenţiale pe care Mercedes-Benz şi pasionații de golf le împărtăşesc. În acest an, am decis să aducem MercedesTrophy şi în România, pentru a le da şansa clienţilor noştri pasionaţi de golf să îşi demonstreze măiestria la nivel mondial”, a declarat Philipp Hagenburger, Managing Director Passenger Cars and CEO Mercedes-Benz România.  

MercedesTrophy 2016 (2) MercedesTrophy 2016 (3)

MercedesTrophy România 2016 a avut loc la Lighthouse Golf & Spa Resort, în Balcic, Bulgaria, unde echipa Mercedes-Benz a întâmpinat peste 90 de jucători de golf în etapa finală a competiției naționale.

Cu mai mult de 60.000 de participanţi din toată lumea, MercedesTrophy a devenit unul dintre cele mai importante turnee ale jucătorilor amatori de golf din lume. Competiția MercedesTrophy este formată din trei etape. În Turneul Local, participanţii se pot înscrie pe bază de invitaţie, iar câștigătorii se vor califica pentru a doua etapă, Turneul Regional. Finala Mondială reprezintă momentul culminant al competiției, care se desfășoară în mod tradițional în regiunea Stuttgart – locul de naștere al autoturismului.

În finala Turneului Local MercedesTrophy România 2016 au fost desemnați 6 câștigători. Turneul Regional se va desfăşura în iunie, în Austria, şi va avea şase ţări participante (România, Slovacia, Ucraina, Slovenia, Moldova şi Bulgaria), iar trei câştigători vor fi desemnaţi pentru a participa în Finala Mondială.

De asemenea, cei şase participanţi din fiecare ţară vor avea şansa de a intra şi în competiţia specială ”Drive to the Major”, care se va desfăşura în cadrul etapei Regionale a MercedesTrophy. În plus, toţi participanţii vor avea şansa unică de a se califica la ”Monday After”, eveniment care se va desfăşura imediat după turneul The Open, pe acelaşi teren pe care jucătorii profesionişti de golf au performat cu o zi înainte. ”Drive to the Major”, ce include și călătoria spre The Open (desfășurat în perioada 13-18 iulie 2016 la Royal Troon Golf Club, în Scoția) este o experiență unică, ce poate fi câștigată o singură dată de către un jucător de golf.

Finala Mondială se va desfășura pe o perioadă de 5 zile. Norocoșii câștigători ai Turneului Regional vor participa la MercedesTrophy Finala Mondială – un eveniment captivant cu un program atractiv construit în jurul turneului. Competiția va avea loc în octombrie, la Stuttgart.

Partenerii Mercedes-Benz România, Crama Oprișor și Le Manoir au încântat invitații și participanții cu vinuri de cea mai bună calitate și mâncaruri fine.

Implicarea Mercedes-Benz în domeniul golfului a început cu decenii în urmă. Colaborarea cu golful profesionist demarează în anii ‘80. După ce a fost un partener internațional al Masters Tournament în perioada 2008 – 2013, Mercedes-Benz a devenit din 2014 unul dintre cei trei sponsori globali. Datorită asocierii sale cu PGA din America, începând cu anul 2010, Mercedes-Benz este Maşina Oficială și Partenerul Oficial al Campionatului PGA, al Campionatului Senior PGA și al Ryder Cup. În 2011, implicarea Mercedes-Benz în golf a fost extinsă pentru a include şi un parteneriat cu The Open, cel mai vechi turneu de golf din lume. Mercedes-Benz susţine, de asemenea, mai multe turnee de amatori și profesioniști la nivel national, printre care şi MercedesTrophy.

Mai multe informații despre Mercedes-Benz sunt disponibile online: www.media.daimler.com  și www.mercedes-benz.ro.