Narcotango revin la București cu un concept coregrafic marca Răzvan Mazilu

La a treia vizită în România, trupa argentiniană a pregătit pentru fani un spectacol extraordinar în care, timp de două ore, tango-ul electronic va fi însoțit de un concept coregrafic aparţinând lui Răzvan Mazilu. Evenimentul va avea loc în această seară, de la 20:00, la Sala Palatului din București, iar până la data spectacolului ultimele noutăți vor fi disponibile pe pagina oficiala de Facebook.

Narcotango este o trupă de două ori nominalizată la premiile Latin Grammy (2009 și 2010) pentru cel mai bun album de tango, având la activ peste 16 turnee internaționale în principalele orașe din Europa, America și Argentina.

În cadru coferinţei de presă care a avut loc ieri, 15 martie, la librăria Cărtureşti, muzicienii Narcotango s-au declarat încântaţi de colaborarea cu coregraful român Răzvan Mazilu, datorită posibilităţii de îmbinare a muzicii lor cu tendinţele din dansul contemporan.

Narcotango oferă în show-urile lor o viziune nouă asupra modului de a interpreta tangoul, în timp ce „cultura reprezintă cel mai bine ţara căreia îi aparţine. Cei mai importanţi oameni pe care îi poţi întâlni, reprezintă zona culturală” a declarat E.S. Claudio Perez Paladino, Ambasadorul Argentinei, în România, în cadrul conferinţei de presă.

În ceea ce priveşte repertoriul muzical pe care îl veţi asculta, anul acesta, muzicienii declară că este acelaşi pe care l-au avut şi la ultimul lor concert susţinut în România, dar beneficiază de aranjamente special gândite pentru colaborarea cu Răzvan Mazilu şi cu echipa de dans.

Răzvan Mazilu este unul dintre cei mai apreciați dansatori și coregrafi români, care și-a început traseul profesional de la o vârstă fragedă, devenind încă din anii liceului solist al Companiei de Dans Contemporan “Contemp”, mai întâi la Opera Națională Română, apoi la Teatrul Evreiesc de Stat. Din 1993 este stăpânul propriului destin artistic, devenind free-lancer și își continuă cariera în dublă ipostază: de interpret și creator.

Răzvan Mazilu caracterizează muzica celor de la Narcotango drept „muzica unor artişti complet liberi, care se joacă. Muzica lor naşte emoţii şi imagini plastice”. Artistul a mai adăugat că spectacolul va avea o dimensiune coregrafică puternică, deoarece tangoul este un stil de dans generos, universal valabil şi o sursă de inspiraţie pentru orice alt stil.

Ne aşteptăm, aşadar, la un spectacol eclectiv, la un mix de stiluri, gimnastică, balet clasic, o alăturare inedită de tendinţe, menite să spună o poveste. Printre performerii care vor evolua în programul de dans se numără o dansatoare, o balerină din Japonia, un acrobat, cât şi două grupuri ce aparţin comunităţii tangoului local, Casa del Tango şi Clubul Tangotangent.