Bucurestiul este un oras cosmopolit care nu duce lipsa de restaurante si locuri de iesit la un pahar, totusi de fiecare data cand un nou restaurant se deschide tresar de emotie si curiozitate. Asa s-a intamplat si cand am aflat de noul restaurant NORMA mai ales ca chef este chiar chef Sidia Sissoko, unul din concurentii Masterchef care m-au impresionat in timpul primei editii a concursului.
Iubitor al gastronomiei frantuzesti clasice, pe care a descoperit-o si invatat-o de la francezii din Guineea, Sidia isi propune sa readuca in prim plan tehnici gastronomice clasice frantuzesti, multe aproape uitate, pe care le prezinta intr-o forma actuala, moderna si pe care le trece prin propriul filtru romanesc. Lucru ce se observa cu usurinta in preparatele din meniul NORMA, unde mai pui ca restaurantul se afla intr-o cladire absolut superba din zona Dorobanti.
NORMA este un loc unde nu doar mancarea te va impresiona, design-ul creativ, atmosfera relaxata si prietenoasa, servirea impecabila isi spun si ele cuvant si fac ca experienta sa fie una exceptionala, mai ales ca te poti simti cu usurinta ca un critic culinar, jurizand preparatele mai ales ca chef Sidia este mereu prin prejma atent la tot ce se intampla.
La NORMA toate preparatele sunt ca un rasfat ce se asorteaza perfect cu vinul potrivit iar deserturile sunt delicioase si iti vor aduce aminte de gusturile copilariei.
Cu siguranta restaurantul lui chef Sidia Sissoko este un loc in care merita sa revii, e un loc linistit in care te poti bucura de preparate delicioase si de compania celor dragi, noul loc „must visit” din oras.