Noutatea sezonului, lâna organică

Nici un alt produs nu oferă un sentiment mai mare de căldură şi confort precum hăinuţele din lână organică. Bebeluşul tău este în siguranţă atunci când le poartă. Da da, în siguranţă, pentru că lâna organică nu este tratată cu pesticide şi alte substanţe toxice.

Lâna, produs frecvet tratat

De cele mai multe ori oilor li se aplică pe blană insecticide şi tratamente ca să nu facă râie sau păduchi. Ba mai mult, aceste tratamente sunt aplicate secvenţial cu chimicale diferite.

Pesticidele folosite pentru oi pot prezenta riscuri pentru sănătatea copilului tău şi a mediului în care trăieşte. Subtanţele folosite pentru îmbăierea oilor au fost asociate adesea cu daune ale sistemului nervos, probleme de anxietate sau depresie. Foarte grav este şi faptul că aceste insecticide persistă în mediu mai mult de un an.

Procesul de rafinare al lânii continuă şi după ce aceasta a fost colectată. Pentru a preveni înăsprirea firelor de lână şi pentru a o face mai confortabilă, producatorii folosesc clor. Apoi fibrele sunt acoperite cu polimeri sintetici (răşini, cleiuri). Tot acest proces este foarte toxic, lâna absorbind 1,5% din cantitatea de clor. Lâna este tratată şi împotriva moliilor cu piretroide, eteri difenil sulfonamide sau derivați de uree cu efecte neurotoxice la om.

Lâna organică, un must have pentru cei mici

Lâna organică este ideală pentru nou născuţi. Absoarbe foarte bine umezeala corpului, permite pielii să respire şi nu irită pielea. Toţi aceşti factori sunt foarte importanţi pentru mecanismul de temperatura încă fragil al bebeluşului. Mai mult, faptul că această lână nu are nici un fel de chimicale nu permite dezvoltatea alergiilor.

 Deşi preţul produselor fabricate din lână organică este mai mare decât cel al produselor confecţionate din lână conveţională acest fapt este justificat de calitate. Costurile de producţie ecologică sunt mai mari, datorită muncii, gestionării și costurilor de certificare. Apoi, industria lânii organice este mică în comparaţie cu cerinţele pieţei, iar standardele ecologice pentru creşterea animalelor interzic păşunatul excesiv.

Ai grijă să nu intre la apă

Produsele din lână organică trebuie să fie atent îngrijite. Verifică, în primul rând, instrucţiunile de spălare. Uneori necesită spălare manuală, altfel vor intra la apă. Apoi, este important să foloseşti apă rece, sub 30 de grade celsius. Şi nu în ultimul rând trebuie să foloseşti un detergent lichid special pentru lână.

 Recomandarea noastră

Magazinul online Napati are o nouă gamă de produse destinate îngrijirii celor mici. Disana este  lider pe piaţa produselor organice. Toate produsele Disana sunt fabricate din fibre naturale pure, bumbac organic, lână organică sau mătase. Chiar şi nasturii sau aţa sunt produse naturale.

Lucraţi din cea mai fină lână a oilor merino, pantalonaşii protecţie scutec sunt ideali pentru bebeluşi. Betelia înaltă, tricotată, nu numai că previne orice scurgere, dar ţine şi de cald la burtică, numai bine pentru colici. Pantalonaşii absorb orice exces de urină, care se leagă cu lanolina „ceara naturală a fibrelor de lână” şi este neutralizat, astfel încât dacă s-au udat puţin este suficient să fie lăsaţi puţin la aer. Datorită funcţiei naturale de auto-curăţare a fibrelor de lână, pantalonaşii sunt igienic curăţaţi de la sine. Dacă întreaga lanolina este consumată, aceasta poate fi adaugată din nou. Produsul este disponibil într-o varietate de culori în magazinul Napati la preţul de numai 68 de RON.

Pantalonii din lână cu breteluţe pentru vânt şi soare confecţionaţi din lână plină, fiartă, sunt proiectaţi să ţină de cald şi să reziste, dar în acelaşi timp şi să fie moi şi plăcuţi. Au talie înaltă, pentru a ţine de cald la burtică şi la spate şi un buzunar mare, pentru a fi siguri că nimic nu se pierde şi cu foarte mult spaţiu pentru scutec, atunci când este cazul. Pantalonii de culoarea ciocolatei au genunchii întăriţi şi se dovedesc astfel foarte practici pentru micuţii care merg de-a buşilea sau care sunt foarte activi. În funcţie de mărime preţul variază de la 205 la 266 de RON.

Căciula „nu mai vrem urechi reci”! Această căciula este foarte bine croită să se potrivească peste urechi şi obraji. Din lână organică fiartă, incredibil de moale, rezistentă la vânt şi ploaie, cu şiret de legat sub bărbie, are absolut toate atuurile pe care trebuie să le aibă o căciuliţă de copil. Se asortează cu puloverul cu dungi de la disana, cu jachetă uni, cu fularul cu dungi sau cu o mie de alte produse din colecţiile noastre de sezon. Un  produs certificat organic GOTS la preţul de 128-138 de RON, în funcţie de mărime.