Totul despre Nouvelle Japonisme

Nu este un secret faptul că Orientul este o sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru designerii din întreaga lume. Christian Dior este unul dintre admiratorii înfocaţi ai Orientului Îndepărtat, dedicând primele sale colecţii haute couture portului tradiţional oriental şi de atunci, alţi designeri au reinterpretat ţinuta Asiei antice în mod constant.

De această dată, Japonia a fost în centrul atenţiei, cu interpretări Emilio Pucci, Carolina Herrera şi Altuzarra, care au împrumutat tehnici de brodat şi croşetat, cu ţinute axate pe costume cu pantaloni şi rochii-tricou. Pe de altă parte, Etro, Stella McCartney, Marni şi Osman au utilizat formele arhitecturale ale kimono-urilor, fără a utiliza alte imprimeuri pe ele.

Costum cu kimono, Etro.

Costum brodat, Carolina Herrera.

Rochia-tricou din satin, Carolina Herrera.

Costum cu pantalon, Altuzarra.

Rochia brodata Carolina Herrera.

Costume cu kimono, roz Osman, verde Marni.

Kimono lung, in culori puternice, Stella McCartney.

 

Sfatul stiliştilor pentru sezonul primăvară-vară 2013 este să investiţi în unul sau două elemente aparţinând acestui trend pentru a aduce accentul oriental în garderoba proprie. Megeţi la sigur cu un kimono într-o culoare puternică (ca cel creat de Stella McCartney), din satin sau neopren, sau o rochie de seară cu broderie (ca cea a Carolinei Herrera). În ceea ce priveşte machiajul, păstraţi-l cât mai simplu, însă puteţi adăuga un ruj rosu puternic pentru o imagine dramatică, iar coafura poate fi reprezentată printr-un coc prins la baza gâtului, evitând accesoriile de păr.

  Laura Banciu

 

Sursa foto şi text: www.vogue.co.uk