O alternativă sănătoasă – Bronzul organic

Câţi dintre noi nu îşi doresc să aibă o piele bronzată pe tot parcursul anului, doar pentru că „dă bine”? Câţi dintre noi nu vor să treacă peste ruşinea primei zile la plajă, când lipsa bronzului accentuează toate defectele şi micile imperfecţiuni? Pielea bronzată nu mai este demult asociată cu vara, cu plajele însorite, ci a devenit un trend. Tot mai multe persoane îşi riscă sănătatea pentru a o obţine. Numeroasele şedinţe la solar sau plaja în exces, la ore neadecvate au făcut tot mai multe victime ale cancerului de piele. Acum putem, însă, avea o piele aurie fără riscuri, în doar câteva minute.

Cum funcţionează?

Înainte ca procedura să aibă loc există câteva lucruri pe care trebuie să le aveţi în vedere pentru rezultate excelente şi un bronz de durată. În primul rând, înainte de a merge la salon trebuie să aveţi pielea exfoliată. Este de preferat ca înainte să evitaţi folosirea loţiunilor, parfumurilor sau deodorantului. După ce soluţia a fost pulverizată uniform timp de 5-7 minute, este de preferat să încercaţi să o menţineţi până la 6-8 ore. Nu este indicat să faceţi duş după programarea la salon şi nici să depuneţi efort fizic în exces. În câteva ore după vizita la salon, soluţia pulverizată se va închide la culoare şi se va transforma în bronzul multdorit. Vă puteţi alege nuanţa dorită, culorile variind de la un bronz de culoarea mierii până la nuanţa cojii de nucă, în funcţie de tenul fiecăruia. Este recomandat ca persoanele cu tenul deschis să nu opteze direct pentru un bronz accentuat pentru că după cele câteva ore în care soluţia se închide la culoare şi ajunge la nuanţa dorită, diferenţa va fi frapantă şi riscul apariţiei petelor cauzate de pulverizarea neuniformă este mai mare. La această metodă apelează atât femeile cât şi bărbaţii, iar pentru că soluţia pătrunde doar în primul strat al pielii, este recomandată şi femeilor însărcinate, fără niciun fel de risc. Trebuie să fim foarte atenţi la ceea ce purtăm în timpul procedurii şi imediat după, pentru că această soluţie pătează. Unele saloane folosesc, la final, pistolul cu care a fost pulverizată soluţia pentru a usca pielea şi pentru ca noi să ne putem îmbrăca imediat după, fără probleme.

Ingrediente

Faţă de tradiţionalele spray-uri bronzante, cu un miros puternic, o mare cantitate de alcool, uleiuri şi chimicale, spray-ul organic aduce numeroase beneficii pielii. Soluţia inovatoare are un conţinut bogat în aloe vera, ginseng, muşeţel, acid hialuronic şi numeroase vitamine, ce au un efect anti-aiging asupra pielii noastre. În combinaţie cu o cremă de corp grasă, împiedicăm uscarea pielii ce poate apărea în urma folosirii excesive a acestei metode. Cu o îngrijire adecvată bronzul se poate păstra până la 10-12 zile.

Preţuri şi păreri

La noi, preţul unei şedinţe de bronzare organică pleacă de la 55 de lei şi poate depăşi suma de 80 de lei. Cu cât vrem să prelungim mai mult bronzul, cu atât trebuie să multiplicăm numărul şedinţelor. Deşi metoda nu a apărut de foarte mult timp pe piaţa din România, multe femei au apelat la ea datorită numeroaselor beneficii. Părerile sunt împărţite, ca de obicei, dar majoritatea clientelor au fost mulţumite de efectul final şi de faptul că riscurile îmbolnăvirii sunt, practic, nule. Fie că folosesc această metodă înaintea unui eveniment special sau înaintea primelor zile de plajă, tot mai multe persoane au renunţat la clasicele şedinţe de solar şi au optat pentru bronzul organic.

Dezavantaje

Vorbim aici de spray autobronzant. Organic, dar tot spray. Aşadar, numeroase persoane s-au plâns de faptul că după ceva timp, bronzul dispare, dar neuniform. Se formează pete mai ales în zona din spatele genunchilor şi în zona axilei. Un inconvenient este şi faptul că pătează hainele. Şi cum vara este inevitabil să transpirăm, este greu să controlezi un astfel de efect. De aceea se recomandă efort fizic redus. Unii clienţi s-au plâns de durata scurtă a bronzului organic. Dar dacă stăm să ne gândim că afectează doar primul strat de piele, este de înţeles de ce dispare după 8-10 zile. Cu o îngrijire adecvată îi putem prelungi durata până la 12 zile. Există câteva persoane care au plecat nemulţumite de la salon, bronzul fiind încă de la început neuniform. Asta depinde, însă, de salonul ales şi de profesionalismul angajaţilor. Trebuie să ţinem cont şi de faptul că metoda este recent apărută pe piaţa noastră şi saloanele au nevoie de ceva timp pentru a se perfecţiona. Un alt posibil dezavantaj este faptul că, folosită în exces, bronzarea organică usucă pielea. Dar dacă utilizăm, conform recomandărilor, o cremă hidratantă, acest lucru nu se va întâmpla. Depinde doar de noi şi de felul în care ne îngrijim!

Surse:  http://organicbronzebar.comhttp://voices.yahoo.com;

 http://clubapollo.ro