Obie, doctorul nigerian cu un talent aparte

ObbiMixHD1Ziua doctor, seara muzician. Nascut in Nigeria, absolvent al Facultatii de Medicina din Timisoara, medic specializat pe Radiologie si cantaret cu o personalitate aparte. Nu este descrierea un personaj de roman beletristic, ci este povestea lui Obie! Pe numele sau real Obinna Michael Chigbundu, cantaretul lanseaza o noua melodie, numita „Cliché”.

„<<Cliché>> este inspirata de o dragoste de mult pierduta si arata o incercare mai putin obisnuita de reaprindere a acelei scantei. Nu este un cantec despre iertare sau resemnare , ci este o oda a modului in care ne indragostim iar si iar, de un milion de ori de aceeasi persoana”, explica artistul.

Cei care doresc sa asculte piesele cantaretului trebuie sa stie ca fostul sau nume de scena este Doc Slim. Printre cele mai cunoscute colaborari ale lui Doc Slim putem mentiona melodiile „Break it down” cantata alaturi de Kamelia, „Move your body” si „Hands in the air” in parteneriat cu Anastasia Sandu. Dupa colaborari reusite cu artisti din industria muzicala romaneasca si dupa o redenumire artistica, a venit timpul ca Obie sa-si lanseze propria melodie.

Primul sau concert a avut loc in Timisoara in anul 2011, chiar de Ziua Nationala a Nigeriei, 1 octombrie. Inca de atunci, viitorul sau se anunta promitator, radiologul atingand de data aceasta inimile ascultatorilor cu un spectacol inedit. Obie este inspirat de artisti precum Stevie Wonder, Boyz  II Men, Hall and Oates, The Killers sau Nas.

Faptul ca a trecut prin experiente de viata deosebite se reflecta si in muzica pe care o canta. Piesele artistului sunt inspirate din trairi personale, experiente de viata la care se poate raporta orice ascultator. Din punct de vedere stilistic, artistul considera ca melodiile sale au influente de R&B, hip hop, jazz si gospel. Obie este mai mult decat un simplu cantaret, acesta compunand si producand totodata melodii pentru diversi artisti si case de productie din Romania.

Dintre toate tarile pe care le-a vizitat, Obie prefera Romania si o considera o tara unica, in care frumusetea fetelor l-a inspirat sa compuna piese. Doctorul si cantaretul Obinna spune ca romancele sunt destepte, frumoase si talentate, ceea ce i-a dat si un impuls pentru a invata limba romana foarte bine!

Obie (Dr. Obinna Michael Chigbundu) este medic rezident cu specializarea in Radiologie si Imagistica. Locuieste in Romania din 2007, de cand a inceput studiile la Facultatea de Medicina din Timisoara. A absolvit in 2012 si a lucrat in departamentul de Radiologie inca de atunci. Crestin, cantaret, scriitor, compozitor si producator, a inceput sa cante in cor inca de la varsta de 4 ani. Este prietenos, plin de viata si se acomodeaza repede cu alti oameni si in alte culturi. Obie a decis sa isi urmeze cariera ca artist independent dupa mai multe incercari cu diverse case de productie din Romania. Dorinta de a-si urma visul s-a dovedit mai puternica decat orice piedica intampinata pana acum, iar dupa lansarea primei piese Obie spera sa ajunga la sufletul romanilor nu doar prin prisma specializarii sale de medic. Pe Obie il gasiti pe pagina lui oficiala www.facebook.com/ObiePage si pe canalul sau de Youtube, OBIE Official.

Obbi03Obbi01

Obbi05