Obiecte vintage pe care oricine le poate avea în casă

Vintage nu înseamnă doar haine, ci adevărate stiluri. Dacă sunteţi adepţii acestui stil inedit, nu v-aţi gândit cum ar fi să vă decoraţi casa cu obiecte de după 1900?

Dacă nu dispuneţi de mobilier vintage, puteţi contura acest stil prin veselă, tablouri sau draperii care vor da un aer elegant al secolului trecut.

Tablourile au fost întotdeuna la mare căutare, iubitorii de artă fiind foarte pretenţioşi şi critici în achiziţionarea acestora. Dacă îţi plac picturile vintage, poţi alege un tablou din operele unor pictori ai acelei perioade. Pictorul american Geroge Ault îţi poate aduce o viziune aparte prin tabloul realist „Bright Light at Russell’s Corners” (1946), sau poţi alege opera “Green Sea” a lui Milton Avery, un tablou realist din anul 1958.

 

Un alt obiect cu care ai putea readuce spiritul vintage în casă poate fi un serviciu de cafea autentic, fie zestre de la bunica, fie primit cadou în care cafeaua va emana un aer din anii ’40. Decorate cu motive florale, sau cu fire aurii, vor atrage privirile musafirilor tăi.

Lângă ceştile de efect pentru cafea, s-ar potrivi de minune un ceainic din ceramică decorat în celaşi stil pentru ceaiul din după-amiezele ploioase. Citind o carte, sau stând la poveşti cu prietenii, te vei simţi ca în salonul de ceai al unei doamne de la începutul secolului XX.

Bibelourile sunt de asemenea, elemente de rezistenţă în gama decoraţiunilor vintage. Fie că sunt în formă de îngeri renascentişti, fie că sunt vaze cu motive florale, vor arăta excelent pe comoda ta din living. Obiectele decorative vintage se potrivesc atât mobilierului modern, simplu, minimalist, cât şi mobilierului vechi, din lemn masiv, în culori închise.

Draperiile pot fi şi ele o opţiune în a integra stilul vintage căminului tău. Poţi alege culori deschise, nude, sau nuanţe apăsătoare de verde şi albastru.

Cum ar arăta în dormitorul tău un cufăr vechi de prin anii ’40, la capătul patului? Ai putea încerca o nouă metodă de depozitare a lucrurilor, de la cosmetice, bijuterii, lenjerie intimă, lenjerii de pat etc. Fie cauţi prin podul bunicii, fie îţi achiziţionezi o colecţie inedită de cufere, dar stilul vintage trebuie să îşi pună puternic amprenta.

Un alt element vintage care atrage privirile şi care nu trebuie să lipsească din casa ta este un set de tacâmuri din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, argintat, cu 12 piese, de la linguriţe, la cuţite pentru friptură şi peşte.

Fie că o vei folosi doar ca obiect decorativ, fie că va fi un suport aparte pentru fructe, tava argintată cu margini sculptate cu motive florale şi lucioasă moştenită de la mătuşa mamei tale, va completa colecţia ta de obiecte vintage şi va arăta foarte interesant pe masa ta din living.

Cum dispunem de o varietate foarte mare de modele ale corpurilor de iluminat, ai putea alege pentru livingul tău, pentru a-i da personalitatea începutului secolului trecut, o lustră vintage aurie, cu sticlă bej şi becuri multe. Nu numai că va lumina discret încăperea, dar se va încadra perfect în decor.

Sandra Clipea

 Surse foto:

hankblog.wordpress.com

flickriver.com

etsy.com