Operaţiile asociate intră în top 10 operaţii preferate de românce

Lipoaspiraţia împreună cu abdominoplastia sau mărirea de sâni asociată cu labioplastia sunt doar câteva dintre intervenţiile estetice ce au dat naştere unui nou trend printre femeile din întreaga lume – operaţiile asociate.

În materie de estetică se vorbeşte tot mai des despre intervenţiile asociate, acestea ajungând pe locul 7 în topul operaţiilor de remodelare corporală. În România, peste 25% dintre femeile care recurg la operaţii estetice, optează pentru varianta combinată a acestora.

Este deja cunoscut faptul că tehnicile chirurgicale avansate existente pe piaţă, le permit specialiştilor să asocieze mai multe intervenţii chirurgicale într-una singură, rezultatul fiind unul de-a dreptul spectaculos. Cele mai frecvente operaţii asociate, pentru care optează româncele, au la baza mărirea de sâni, la care se adauga intervenţii precum lipoaspiraţia de talie, rinoplastia, implantul de gamba, liftingul mamar sau injectarea de acid hialuronic în buze şi/sau pomeţi. Operaţia de lipoaspiraţie poate fi şi ea combinată cu cea de abdominoplastie sau lifting mamar.

Medicul chirurg estetician Calin Doboş ne mărturiseşte: ”Din ce în ce mai multe femei recurg la astfel de intervenţii, întrucât timpul de spitalizare şi de recuperare post operatorie, scad semnificativ. Trebuie reţinut faptul că nu oricine poate avea această opţiune, decizia putând fi luată exclusiv de către medicul chirurg estetician, după o evaluare atentă a stării de sănătate a pacientei. Avantajele sunt evidente, anestezia se face o singură dată şi cel mai important, defectele se pot corecta în urma unei singure intervenţii chirurgicale”.

La capitolul intervenţii rare, în acest an au cunoscut o creştere semnificativă operaţiile de labioplastie, clitoroplastie şi injectarea în punctul G. Acestea au crescut în volumul de cerere cu peste 50% faţă de anul 2010.

„Bărbaţii nu mai sunt singurii preocupaţi de aspectul, forma şi mărimea organului genital. Mai nou femeile din întreaga lume, inclusiv din România, recurg la intervenţii de schimbare a aspectului zonei genitale, cum ar fi operaţia de labioplastie. Motivele pentru care femeile recurg la astfel de procedee medicale, sunt de ordin fizic şi psihic. Acestea mărturisesc că labiile prea mari le deranjează atunci când fac sport, nu le permit să poarte haine strâmte sau costume de baie şi le strică viaţa sexuală pentru că se simt jenate în fata partenerului”, a declarat Dr. estetician Calin Doboş.

Implanturile de gamba, o intervenţie destul de rară în România, sau reinjectarea grăsimii aspirate în  fese, sunt situate şi ele în topul operaţiilor preferate de românce.

În top 6 rămân operaţiile de mărire a sânilor, urmate de lipoaspiratii, rinoplastii, otoplastii, lifting facial şi cele de mărire a buzelor.

Despre Dr. Călin Doboş

Dr. Călin Doboş deţine o vastă experienţă în domeniul chirurgiei estetice, acumulată în cei peste 10 ani de lucru în ţară, dar şi prin participarea la diferite congrese internaţionale în aproape toate ţările din Europa, pe continentul American, SUA, Canada sau Asia. Acesta a reuşit să aducă la noi în ţara cele mai eficiente tehnici de abordare a domeniului chirurgiei estetice.

Stagiile de perfecţionare în străinătate, pregătirea timpurie făcută încă de pe băncile facultăţii în domeniul chirurgiei estetice, dar şi sutele de cazuri soluţionate anual, reprezintă o adevărată carte de vizită a dr. Calin Doboş.

Dr. Calin Doboa poate fi găsit la clinica Hyperion din Galaţi şi în Bucureşti la Centrul Medical Focus.