Anca Buzea te învață cum să realizezi un machiaj de petrecere!

În materie de make-up, unul dintre cele mai spectaculoase şi categoric cel mai căutat de către femei pe internet este machiajul pentru evenimente speciale, fie că este vorba despre petreceri formale sau o simplă ieşire în club cu prietenele.

Din experienţa de make-up artist, am constatat că tinerele preferă aproape întotdeauna să poarte un machiaj smokey eyes. Se spune că ochii sunt oglinda sufletului, iar româncele adoră aspectul misterios al unui machiaj ce are accentul pus pe ochi.

Machiajul de tip smokey eyes a fost atât de mediatizat de-a lungul timpului încât ceea ce este prezentat în revistele glossy ca fiind smokey eyes este, de fapt, machiajul de tip halou. Motiv pentru care vă propun un machiaj smokey eyes clasic într-o gamă cromatică potrivită oricărei fizionomii.

Indiferent despre ce machiaj discutăm, este extrem de important să începem cu un ten curat şi hidratat. Nu uitaţi să beţi minim 2 litri de apă pe zi şi să folosiţi o cremă potrivită tipului vostru de ten. Ştiu, este greu să urmăm aceşti pasi pentru că suntem mereu pe fugă, însă nu uitaţi că facem acest efort pentru noi. În perioada iernii, compensaţi cu ceaiuri de plante – preferatul meu este cel verde, face un ten de vis!

După ce aplicăm un fond de ten în nuanţa adecvată, folosim corector acolo unde este nevoie. Chiar dacă nu aveţi cearcăne, un anti-cearcan puţin mai deschis aplicat sub ochi luminează chipul!

Machiajul fetei este extrem de natural şi proaspăt. Secretul constă în folosirea unui blush cremă în locul celui pudră. În perioada aceasta, când avem tenul mai deshidratat decât de obicei, orice este pe bază de pudră va arăta ca şi cum “stă” pe piele şi nu se va îmbina la fel de frumos.

 Efectul pe care l-am urmărit aici este cel de mărire a ochilor. Pentru cele dintre voi cu ochi mari şi rotunzi, recomand folosirea unui creion kohl negru pe marginea interioară a ochilor – alungeşte şi migdaleaza ochii.

La un smokey eyes clasic, accentul cade atât pe pliu cât şi pe conturul ochilor pentru un plus de dramatism. Majoritatea culorilor folosite sunt mate, însă asta este o preferinţă personală. Dacă simţiţi nevoia de ceva mai sidefat, puteţi face modificarea respectivă.

Pentru pliul ochiului, am început cu un fard în nuanţa camel şi am urmărit linia naturală a pliului. Am continuat apoi cu un fard maro-ciocolatiu urmând ca, la final, să aleg un negru mat pentru a defini şi mai bine zona. TIP: aplicaţi culoarea puţin câte puţin – construiţi machiajul încet, până obţineţi intensitatea dorită!

Atât linia genelor superioare cât şi cea a genelor inferioare este definită cu fard maro urmat de fard negru. Dacă aplicaţi direct fardul negru puteţi obţine un aspect uşor “pătat”. Suprapunând cele două farduri, obţineţi o textură diferită şi un efect uşor tridimensional. În felul acesta, machiajul nu va părea “plat”.

La acest gen de machiaj se potrivesc de minune genele false, fie că sunt tip banda sau mănunchi. Modelul meu are gene frumoase şi lungi aşa că am sărit peste acest pas.

Şi pentru că nu am încărcat foarte tare ochii cu nuanţe puternice, am ales un ruj ciocolatiu închis cu o textură foarte sheer pentru a da un aspect fresh buzelor. Evitaţi buzele nude pe timpul iernii. Suntem suficient de palide în sezonul rece aşa că avem nevoie de un plus de culoare.

Articol scris de Make-up artist Anca Buzea 

Află mai multe direct de pe blogul ei: http://www.ancabuzeamakeup.ro/

Sau intră pe site-ul oficial : http://www.ancabuzea.com/