Un trup sănătos este casa unui suflet şi a unei minţi sănătoase. Un motiv în plus pentru a avea grija de vigoarea şi, implicit, de supleţea ta este faptul că vară îţi doreşti să arăţi mai bine ca oricând, deoarece e timpul hainelor lejere, al voalurilor şi materialelor diafane. Vara aceasta îţi doreşti să te îndrăgosteşti pentru a nu ştiu câta oară de viaţă şi vei vrea să fii în formă. E important ca atunci când slăbești să o faci inteligent, să nu te privezi în totalitate de micile plăceri și nici să nu te înfometezi sau să-ți lipsești corpul de vitaminele necesare.
Dieta cu îngheţată
Cu toate legumele şi fructele proaspete la îndemână, vara e cel mai indicat moment al anului pentru a începe o dietă, aşa că e timpul să profiţi. Dacă nu poţi renunţa definitiv la desertul zilnic, specialiştii îți propun o dietă care îți permite să mănânci câte o îngheţată pe zi, timp de 7 zile. Rezultatul: 2-4 kg îndepărtate fără frustrări. Pentru acest regim se recomandă o îngheţata hipocalorică, de preferat din fructe, cum este Malgra cu iaurt şi fructe de pădure de la Alpin57 Lux. Ai grijă, însă, ca o cutie de îngheţată de 1000ml să îţi ajungă preţ de câteva zile. Dacă știi că îţi este greu să îți controlezi poftele, optează pentru variantele deja porționate: Felie de… pepene galben sau roșu, o înghețată pe băț aromată și gustoasă marca Alpin sau Fulg de nea, la pahar de 200ml și mai puțin de 200 de calorii.
Tot ce mai trebuie să faci este să nu consumi mai mult de 1300 de calorii pe zi. Micul dejun poate fi compus din ceai sau cafea şi cereale cu lapte. Pe parcursul zilei se consumă 50g carne de peşte sau carne albă la o masă din două și cantităţi mici de pâine, orez, paste, cartofi doar la anumite mese, însemnând spre exemplu 50-70 g paste, 1 data pe zi. Salate şi legume asezonate cu ulei de măsline sunt permise la orice masă. Fructele sunt permise doar în afara micului dejun.
Dieta disociată, 15-20 de kilograme pierdute în 90 de zile
Se spune că aceasta este una dintre cele mai sănătoase şi mai benefice diete. Cu ajutorul ei se reglează metabolismul şi presiunea arterială, ceea ce garantează meţinerea masei corporale după încetarea ei. Regimul disociat persupune consumarea de alimente diferite, cu condiţia să nu fie amestecate proteinele cu lipidele şi glucidele. Disocierea se desfăşoară astfel: prima zi este de proteine, a doua de legume, a treia de carbohidrați și a patra de fructe, reluându-se apoi în aceeaşi ordine. O dată pe lună este recomandată o zi numai cu apă, ceai și cafea fără zahăr, care să urmeze după ziua de fructe și să se continue cu ziua de proteine.
Dieta mediteraneană, un stil de viaţă
Se ştie ca cei ce trăiesc în zona mediterană au unul dintre cele mai sănătoase regimuri de alimentaţie, așa că dacă poţi face dintr-o dietă un stil de viaţă, ţi-ai atins scopul. În cadrul acesteia, poţi consuma zilnic salate, fructe proaspete, cartofi, orez sălbatic, cereale integrale, paste, ulei de măsline, pâine şi legume crude. Micul dejun se compune din fructe de sezon, cafea, o felie de pâine cu miere şi puţină brânză dulce. Lactatele sunt recomandate la micul dejun, în timp ce peştele şi carnea de pui trebuie gătite la grătar, la aburi sau în puţin ulei de măsline. De câteva ori pe săptămână, ai voie să consumi fasole boabe, fructe de mare, nuci şi seminţe uscate. Destul de rar, maxim o dată la două săptămâni, sunt permise produsele de patiserie, untul, carnea roşie (porc sau vită), mezelurile şi ciocolata neagră.
Dieta grupelor de sânge previne afecţiunile
Te-ai gândit vreodată că între grupa sanguină şi alimentele pe care le consumi se produce o reacţie chimică care modifică celule din organism? Dieta grupelor sanguine pleacă tocmai de la acest principiu şi recomandă patru stiluri de alimentaţie diferite. Astfel, pentru grupa 0 se recomandă sportul intens, proteinele animale şi fructele de mare, dar se limitează lactatele și cerealele. Grupa A se asociază alimentelor proaspete şi vegetalelor, dar şi lactatelor slabe în grăsimi. Posesorii grupei de sânge B sunt cei mai rezistenţi, aşa că ei au liber la cele mai multe alimente. Pentru a muta munţii, ei au nevoie să mănânce orice aliment de bază: lactate, legume verzi, carne slabă sau fructe. Dacă grupa ta este AB, carnea nu este prietenul tău, dar te poţi alia cu legumele. Poţi preveni astfel bolile de inimă, cancerul şi anemia.
Înainte de a alege o dietă, informează-te şi include în viaţa ta sportul şi voia bună. Pentru restul, înarmează-te cu voinţ!