Pensule de machiaj pe care trebuie să le ai

Dacă te afli, de multe ori în dificultate, atunci când îți cumperi câte o nouă pensulă pentru trusa de machiaj, pentru că nu știi exact care este diferența între ele, acest articol te va ajuta:

PENSULE PENTRU OCHI

Această pensulă este folosită pentru a umple pleoapa de culoare. Peria trebuie să fie plată, astfel încât să poți fixa fardul peste baza dată pe pleoape și trebuie să fie rigidă pentru a putea păstra mai multă culoare.

Cu această pensulă se creează un smokey-eye perfect. Totodată, ea poate fi folosită pentru a îmbina farduri de pleoape mai întunecate, precum şi pentru a aplica mai multă culoare la coada ochiului.

Pensula de mai sus este la fel ca şi  Stiff Dome Brush, dar mult mai delicată, ea creează un aspect nuanțat. Pensula aceasta este utilizată pentru amestecarea umbrelor, sub sprâncene, dar și pentru aplicarea unei cantități  mai delicate de culoare, între cutele pleoapei.

Dacă vrei să aplici fard de pleoape pentru conturul genelor inferioare, această pensulă este perfectă! O poți utiliza și pentru a aplica dermatograf, sau pentru a crea o linie foarte definită,  datorită capătului mic și subțire, care te ajută la trasarea liniilor.

PENSULE PENTRU FAȚĂ

Cu această pensulă poți aplica pudra pe piele. Este alcătuită din păr de porc, care trebuie să fie rigid. Asfel, pudra se stochează și se împrăștie uniform.

Pensula de mai sus, este folosită pentru aplicarea fardului de obraz, mai inchis, sub pomeți. Creează un efect de conturare: face fața să arate mai subțire. Nu este absolut necesară în orice trusă, dar o recomandăm make-up artistilor.

Se utilizează pentru aplicarea blush-ului în obraji. Pensula trebuie să stea înclinată, astfel fardul de obraz este mai uşor aplicat. Obrajii să fie încărcați cu  prea mult blush.

Această pensulă poate fi utilizată pentru multe lucruri: pentru a deschide fondul de ten, pentru a aplica o cantitate mică de fard de obraz, sau pentru evidenţierea părții de sus, a pomeților. Perii sunt moi și capătă puțină culoare, totodată este suficient de mică pentru a nu acoperi întreaga față cu strălucire. Aceasta nu este o perie absolut necesară pentru orice trusă.

Pentru buze ai nevoie doar de o perie mică și plată pentru a aplica rujul.

Andreea-Georgiana Cristea

Sursa foto:

makeupgeek.com