Peste 100 de copii au participat la Festivalul de Gimnastică Nadia Comăneci

Stejarii Country Club a organizat duminică, 24 aprilie, „Festivalul de Gimnastică Nadia Comăneci. 40 de ani de la primul 10”. În cadrul evenimentului, peste 100 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 8 ani au susţinut numere de gimnastică, în prezenţa invitatei de onoare Nadia Comăneci, a campioanelor Andreea Răducan, Sandra Izbaşa şi Amelia Racea, a Președintelui Federației Române de Gimnastică Adrian Stoica şi a arbitrilor.

Festivalul Nadia Comaneci (3)

„Am organizat acest eveniment pentru a sărbători momentul în care gimnastica românească a devenit un punct de referinţă în istoria acestui sport. Ne mândrim cu acea performanţă şi considerăm că trebuie să oferim micilor gimnaşti exemple pe care să le urmeze şi cât mai multe ocazii pentru a-şi demonstra talentul şi pregătirea”, a declarat Mihai Popa, Director Operaţional Stejarii Country Club.

În cadrul Festivalului au performat gimnaşti nelegitimaţi la Federaţia Română de Gimnastică, din UNEFS Bucureşti, TRIUMF Bucureşti, CSS2 Bucureşti, Clubul Sportiv Farul Constanţa, Clubul Sportiv Olimpia Bucureşti, Clubul Sportiv Pro Aktiv, Clubul Sportiv Şcolar Nr. 2 şi Şcoala de Gimnastică Nadia Comăneci. Arbitrajul a fost realizat de Alina Drăgan, Director Tehnic al Federaţiei Române de Gimnastică, Maria Fumea, Antrenor Emerit al Lotului Naţional de Gimnastică Aerobică şi Ştefania Chiriac, Director Tehnic al Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică.

În timpul evenimentului, campioanele Nadia Comăneci, Andreea Răducan, Sandra Izbaşa şi Amelia Racea au încurajat sportivii, au oferit autografe, au urmărit momentele demonstrative şi exerciţiile pregătite de gimnaşti. De asemenea, cei mici au putut viziona pe ecranele sălii cele mai frumoase momente cu Nadia Comăneci în competiţiile internaţionale, din anii 1970.

„În ciuda evenimentelor recente, cred cu tărie în viitorul gimnasticii româneşti. Cu eforturi susţinute, atât din partea copiilor şi a familiilor acestora, cât şi din partea antrenorilor, vom revedea tricolorul pe podiumurile internaţionale”, a declarat Nadia Comăneci, invitata onorifică a Festivalului.

Festivalul de Gimnastică Nadia Comăneci face parte dintr-o serie de acţiuni organizate la Complexul de Agrement La Stejarii, cunoscut sub brandul „Stejarii Country Club”, cu scopul de a promova gimnastica în rândul tinerilor. Printre acestea se numără Şcoala de Gimnastică Nadia Comăneci, ajunsă la a doua ediţie, şi Festivalul de Gimnastică Stejarii Country Club.

Mai multe informații despre Stejarii Country Club pot fi accesate pe site-ul www.stejariicountryclub.ro și pe pagina de Facebook a complexului.

Complexul de Agrement La Stejarii este un proiect implementat prin intermediul unei finantari nerambursabile acordate prin Regio – Programul Operațional Regional 2007 – 2013 și co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Axa prioritară 5: Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, domeniul major de interventie 5.2. „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice ”

Festivalul Nadia Comaneci (1)

Festivalul Nadia Comaneci (6)

Festivalul Nadia Comaneci (13)

Festivalul Nadia Comaneci (5)