Piticot sau păsări moderne?

Tehnologia ne aduce mai aproape de viitor în fiecare zi, dar cei mai aproape de viitor sunt copiii de acum. Sunt doar 20 de ani de când m-am născut și totuși observ cum lucrurile s-au schimbat simțitor în ultimii ani. Eu la 10 ani mă jucam Piticot în fața blocului pe o pătură, astăzi copiii se joacă pe telefon sau pe consolă. Este ceea ce are de spus evoluția.

Ei bine, sunt sigură că în acest caz, majoritatea copiilor sunt familiarizați cu faimoasele păsări care se dau cu praștia. Cum, nu v-ați dat seama? Vorbesc despre Angry Birds, firește, jocul care a cucerit întreaga planetă și, mai nou, și spațiul. Păsările furioase care se aruncă cu praștia pentru distrugerea porcilor (pentru că le-au furat ouăle) sunt mai nou și în varianta clasică, de tip boardgame, sau ”versiunea de masă”.

 Așa, copiii au parte de aceeași distracție, în amintirea copilăriei părinților. Nu uitați că jocul se adresează copiilor peste cinci ani și este în limba engleză. Regulile sunt practic aceleași: construiești structuri și lansezi păsări în aer pentru a elimina oponenții. În România se poate achiziționa de aici.

Păsările cuceresc și spațiul. Pe 22 martie va fi lansată în magazine noua aplicație Angry Birds Space creată cu ajutorul celor de la NASA, va cuprinde 60 de niveluri și câteva personaje adăugate. Mai mult de atât, jocul este construit cu ajutorul unor principii de fizică care acordă clienților noi posibilități.

Articol scris de Cătălina Airimioaei