Premieră în România: Samsung transformă catalogul şcolar într-un gadget hi-tech

În cadrul unui demers unic pe piaţa locală, Samsung Electronics România a colaborat cu unul dintre liceele de prestigiu ale țării, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, pentru a implementa primul sistem de catalog virtual, din România, ce utilizează o conexiune wireless. În urma acestei iniţiative, Colegiul dispune acum de 41 de tablete Samsung Galaxy Tab 8.9, aflate permanent în custodia profesorilor.

Prin intermediul tabletelor Samsung, profesorii pot trece notele, absențele și alte mențiuni detaliate cu privire la elevi şi activitatea lor în sala de clasă, în timp ce părinții pot accesa toate aceste informații în timp real, de la orice computer conectat la Internet.

„Este prima iniţiativă de acest gen din țara noastră și ne bucurăm că Samsung este partener în cadrul unui proiect menit să ofere un impuls modernizării educației în România. Mai mult, tabletele oferă, atât profesorilor, cât şi părinţilor, posibilitatea de acces instant la situaţia şcolară a elevilor, eficientizând procesul de control şi îndrumare. Astfel, sperăm ca acest proiect să devină un exemplu şi pentru alte şcoli şi licee din România”, a declarat Sorin Manea, managerul diviziei Telecom din cadrul Samsung Electronics România.

,,Tableta Samsung devenită catalog virtual nu înlocuieşte catalogul clasic, ci îl completează într-un mod care va aduce cu siguranţă beneficii tuturor celor implicaţi în procesul de educaţiei al copiilor noştri, reușind în acest fel ca triumviratul școala – elevi – părinți să capete o dimensiune reala”, a precizat Severius Moldoveanu, directorul Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu”.

Cu ajutorul tabletelor, profesorii pot accesa un sistem informatic în care pot stoca, pe lângă note și absențe, şi informații detaliate, precum întârzierile elevului la ora de curs sau temele nefăcute. Pe lângă funcția de catalog, tabletele Samsung Galaxy Tab 8.9 servesc și drept suport pentru cursuri, oferind posibilitatea conectării la un proiector sau la boxe pentru a difuza conținut multimedia.

„Tabletele sunt o modalitate mult mai flexibilă de a aduce material didactic la orele de curs. În loc să poarte cu sine o hartă de dimensiuni mari, cu o greutate considerabilă, profesorul trebuie doar să aibă la îndemână catalogul virtual, pe care poate încărca hărți digitale de înaltă rezoluție, ce pot fi afișate cu ușurință, prin intermediul unui proiector compact,” a completat Severius Moldoveanu, directorul Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu”.

Pentru a accesa informațiile despre situația școlară a copiilor, părinții trebuie doar să acceseze un cont personal, la care au acces non stop, de pe orice computer. Conform datelor disponibile în acest moment, sistemul este accesat, în medie, de trei ori pe săptămână, de către trei sferturi dintre părinți.

Pentru a susţine implementarea acestui proiect, Samsung a donat 25 din cele 41 de tablete care sunt utilizate în prezent în cadrul Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu”. Samung România se implică activ în proiecte educaţionale menite să asigure un viitor mai bun noii generaţii, iniţiind în acest sens programul „Trends of Tomorrow”, care are ca scop susținerea tinerilor în căutare de direcții profesionale.

Despre Samsung Galaxy Tab 8.9

Tableta Samsung Galaxy Tab 8.9 are o grosime de numai 8,6 milimetri și o greutate de 470 de grame, asigurând un grad superior de mobilitate și confort la utilizare. Prin intermediul sistemului de operare, Android, Galaxy Tab 8.9 oferă experiențe multimedia complete și performanțe avansate, de la tranziții mai rapide între diverse aplicații, viteză sporită la navigare, la suportul sporit pentru accesoriile USB. De asemenea, fiind special creată pentru tabletă, platforma Android Honeycomb sporește productivitatea dispozitivului, permițând utilizatorilor să folosească mai multe funcții în același timp.

Având un display de 8.9 inchi cu rezoluție de WXGA 1280 x 800, tableta oferă culori vibrante și claritate sporită, asigurând experiențe vizuale superioare. În plus, rama subțire a ecranului oferă utilizatorului un unghi mai mare de vizualizare: filmele, fotografiile și programele grafice vor prinde viață pe ecranul uimitor al tabletei. Mai mult, Galaxy Tab 8.9 este prevăzut cu cele mai avansate funcții menite să pună în evidență performanțele unice ale dispozitivului:

Galaxy Tab 8.9 dispune de serviciul Samsung Readers Hub, o bibliotecă ce include 12 ziare, 24 de reviste și 110.000 cărți. Mai mult, serviciul Samsung Social Hub reunește email-ul, contactele, calendarul și conexiunile la rețelele sociale într-o singură interfață intuitivă și foarte ușor de accesat.

Datorită conectivității WiFi 802.11 a/b/g/n vitezele de descărcare și transferul de date sunt extrem de eficiente, iar experiențele multimedia și de gamimg ating performanțe superioare datorită procesorului de aplicații dual core de 1GHz. Apelurile video și redarea conținutului video HD sunt posibile datorită celor două camere de 3 megapixeli, respectiv 2 megapixeli.