Protejeaza-ti copilul de virozele respiratorii cu Septusin

Small girl lying sadly in her bed with a thermometer in her mouth. She is feeling sick.  [url=http://www.istockphoto.com/search/lightbox/9786682][img]http://dl.dropbox.com/u/40117171/children5.jpg[/img][/url] [url=http://www.istockphoto.com/search/lightbox/9786662][img]http://dl.dropbox.com/u/40117171/medicine.jpg[/img][/url]

Virozele respiratorii fac parte din infectiile cailor respiratorii inferioare cu potential destul de grav si apar frecvent in randul copiilor, in special in aceasta perioada. Studiile arata ca, in vreme ce adultii se pot imbolnavi de 2-4 ori intr-un an, in cazul copiilor numarul virozelor respiratorii poate ajunge pana la 6-8 intr-un an. Vestea buna este ca acestea pot fi prevenite sau, in cel mai rau caz, semnele lor pot fi depistate din timp, astfel incat boala sa nu se mai declanseze.

Cum se transmit virozele respiratorii la copii?

Secretiile nazale ale aparatului respirator la copiii infectati contin mai multi virusi decat cele ale adultilor infectati, iar riscul de contactare a unor viroze respiratorii de catre cei mici creste considerabil atunci cand acestia se afla in colectivitate.

“Cel mai adesea, infectiile virale ale cailor respiratorii sunt raspandite atunci cand mainile copilului vin in contact cu secretiile nazale de la o persoana infectata. Aceste secretii contin virusi care, atunci cand copiii isi ating gura, nasul si ochii, patrund pe caile respiratorii si produc o noua infectie”, sustine dr. Florenta Cretu, Specialist Ropharma.

Pentru a proteja copilul de viroze se recomanda evitarea interactiunii cu persoane  care au contactat deja o viroza respiratorie, precum si evitarea spatiilor aglomerate sau inchise. De asemenea, o alimentatie echilibrata, exercitiile fizice regulate, respectarea unui program de somn si, nu in ultimul rand, o igiena riguroasa a mainilor prin spalare frecventa protejeaza copilul de virozele respiratorii.

Care sunt simptomele?

In cazul in care nu ati reusit sa protejati copilul suficient in aceasta perioada, virozele respiratorii pot fi recunoscute in timp util si tratate ca atare. Astfel, daca observati ca cel mic isi pierde pofta de mancare, are nasul infundat, febra, tuse spastica sau umeda si secretii nazale care devin adipoase, exista o probabilitate foarte de mare de a fi contactat o viroza respiratorie. In cazul copiilor mai mari, printre semnele care tradeaza inceputul unei viroze se numara si cefaleea sau durerile musculare.

Cum tratam virozele respiratorii?

De fiecare data cand micutul da semne ca ar putea avea o viroza respiratorie, este absolut necesara o vizita la medicului pediatru.

“Inainte sa ajungeti la cabinetul medical, ii puteti administra copilului picaturi nazale cu ser fiziologic, pentru usurarea respiratiei, siropuri mucolitice, care fluidifica mucusul din arborele respirator, sau antipiretice, in cazul in care are stari febrile”, completeaza dr. Florenta Cretu, Specialist Ropharma.

Septusin – solutia naturista in tratamentul afectiunilor cailor respiratorii

De asemenea, lupta impotriva virozelor poate fi mai usoara cu ajutorul unor suplimente alimentare, ce ii feresc pe cei mici de factorii externi si ajuta organismul sa se refaca, daca raceala a castigat deja o batalie.

Septusin este un supliment alimentar sub forma de sirop, cu gust placut racoritor si multiple actiuni benefice. Ingredientul principal al suplimentului alimentar Septusin este lemnul dulce, foarte util mai ales in cazul tusei, gratie actiunii emoliente si expectorante. O alta componenta a acestuia, uleiul volatil de eucalipt, are proprietati descongestionante, antitermice si dezinfectante. Astfel, Septusin stimuleaza secretiilor bronhiilor, fluidificand mucusul din caile respiratorii si facilitand eliminarea lui. Este recomandat in afectiunile cailor repiratorii, precum bronsitele, laringitele, sinuzitele, pneumoniile sau astmul bronsic. Totodata, stimuleaza imunitatea, inlatura oboseala si reda tonusul atunci cand apare o viroza.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate se administreaza cate 2,5ml de sirop, de 3 ori pe zi pentru copiii  peste 5 ani. In cazul adultilor, cantitatea recomandata este de 5 ml de sirop de 3 ori pe zi. Septusin este disponibil in Farmaciile Ropharma din tara  sau online pe www.ropharma-healthcare.ro, la pretul de 14,70 lei.

Despre Ropharma

Ropharma este o companie romaneasca producatoare de suplimente alimentare farmaceutice si parafarmaceutice, si dermatocosmetice, care dispune de doua fabrici proprii, una in Chisinau si cealalta in Targu-Mures si un lant propriu de farmacii. Pentru mai multe detalii, accesati: http://www.ropharma-healthcare.ro/content/10-despre-companie sau pagina de Facebook: https://www.facebook.com/FarmaciileRopharma?fref=ts.