Răzvan Vâlceanu trece de la Bitdefender la fashion made to measure!

Răzvan Vâlceanu, fostul GM al Bitdefender Romania, intră în industria fashion şi lansează brandul de cămăşi made to measure ce-i poartă numele. Cămăşile made to measure sunt create după un tipar personalizat pentru fiecare client, în funcţie de situaţiile în care va purta cămaşa, preferinţele sale în materie de stil şi accesoriile din garderobă la care va asorta cămaşa. Totodată, brandul „Răzvan Vâlceanu” lansează pe piaţă şi o primă colecţie ready to wear ce cuprinde trei stiluri, business, cocktail şi smart casual, disponibile pentru bărbaţi, femei şi copii.

Razvan Valceanu

“Dincolo de pasiunea mea, am ales să pornesc acest business, în primul rând, pentru că am observat la oamenii din jurul meu, colegi sau parteneri de business, dificultatea de a-şi găsi cămăşi care să se potrivească perfect lor. Experienţa mea ca general manager m-a învăţat cât de important este să afişezi o imagine impecabilă în zona de business. Rar am reuşit să găsesc pe piaţă modele de cămăşi conform aşteptărilor mele de design şi calitate,” declară Răzvan Vâlceanu. “Împreună cu Irina Stoicescu, partenera mea în acest business, am gândit un concept de afacere care să acopere nevoia de a îmbrăca o cămaşă de calitate creată în funcţie de particularităţile purtătorului său care, în acelaşi timp, să confere stil şi eleganţă tinutei,” adaugă Răzvan Vâlceanu.

Sub sloganul „We speak shirts”, brandul  propune o imagine clasic-modernă, de inspirație hi-tech, minimalist-luxuriantă. Cămăşile Răzvan Vâlceanu se adresează oamenilor  cu venituri peste medii din zona de business: mid-manageri, manageri, CEO şi antreprenori.  Pentru aceştia, imaginea personală este o preocupare activă, venind în completarea pregătirii şi competenţelor lor profesionale.  Totodată, ei sunt oameni care nu dispun de mult timp liber pe care să îl aloce cumpărăturilor de fiecare dată când doresc să-şi reînnoiască garderoba.  Gândit pentru această categorie de consumatori, conceptul brandului vine în întâmpinarea nevoilor lor, oferindu-le posibilitatea de a-şi personaliza cămăşile până în cele mai mici detalii, de la tipare până la butoniere.

Cămăşile Răzvan Vâlceanu sunt create după tipare personalizate şi îmbină cele mai bune materiale, cusături și accesorii existente pe piață, selectate de la lideri consacrați în domeniile lor. De exemplu, materialele utilizate în realizarea cămăşilor sunt furnizate de către producătorul italian Canclini, unul din liderii internaţionali în domeniul bumbacului pentru cămăşi. Cămăşile sunt fabricate în România pe modelul tiparului italienesc, renumit pentru lejeritate, funcționalitate şi eleganţă. Toate modelele sunt realizate din bumbac egiptean Giza 45, ţesut din 2 fire cu 140 fineţe, ce asigură o rezistenţă mai mare în timp.

Elementele definitorii pentru cămăşile Răzvan Vâlceanu nu reprezintă simple detalii de stil, ci au fost gândite prin prisma funcţionalităţii lor. Gulerul detașabil, atașat cămășii prin nasturi pe exteriorul șteiului, este un detaliu practic ce ajută la  curățarea sau înlocuirea sa mai ușoară. Mai mult, purtătorul poate alterna între stilurile elegant şi casual prin simpla detaşare a gulerului. Fixatorul pentru pantaloni se prinde de un nasture pe interiorul pantalonului pentru a ține cămașa bine așezată, evitând aspectul neglijent. Articolul decorativ al manșetei este un detaliu estetic atașat la îmbinarea butonierei cu nasturele şi poate fi confecționat dintr-o țesătură diferită de a manșetei. În afară de aceste detalii, toate cămăşile Răzvan Vâlceanu  sunt confecţionate pe tipare cu fenta cu 8 nasturi, din materiale de bumbac cu 2 fire, manșetă cu 2 nasturi (reglabilă), butoniere cusute într-o culoare diferită (ultima de la fentă, de la manșeta stăngă), nasturi personalizaţi, iar monograma se poate regăsi fie pe manșeta stângă, fie în partea de jos a feței camășii.

Procesul de realizare a unei cămăşi începe încă de la prima întâlnire când clientului i se face o introducere în atmosfera brandului şi se discută detalii despre ţesătură, model şi croiala dorite. Clientului i se prezintă un mostrar cu ţesăturile, culorile şi modelele disponibile, iar alegerea lor se face în funcţie de momentul zilei în care este purtată cămaşa (zi, seară, de ocazie, casual, cu/fără cravată etc.). Clientul este asistat să selecteze ce anume îşi doreşte de la o cămaşă şi care sunt elementele pe care alege să le personalizeze, de la tipul de croială, densitatea materialului, modelul de nasturi, cusăturile, gulerul, până la detaliile manşetelor sau ale butonierei. Astfel, clientul este sigur că va purta o cămaşă cu un design conform stilului şi proporţiilor sale. Tiparul după care va fi croită cămaşa se realizează în funcţie de forma corpului, lărgimea mânecii, grosimea gâtului, circumferinţa pieptului, linia abdomenului şi dimensiunea bazinului. Odată ce au fost luate măsurile şi realizat tiparul, nu mai sunt necesare alte măsurători pentru viitoarele comenzi, dacă proporţiile nu s-au modificat. După ce au fost făcute toate măsurătorile şi a fost stabilit designul, cămaşa intră în producţie. Fabricarea unei cămăşi durează între 10 şi 21 de zile, în funcţie de disponibilitatea de stoc a ţesăturilor alese.

Colecţia Răzvan Vâlceanu  este disponibilă din luna septembrie la showroom-ul din Bucureşti, din zona Domenii.