Recomandare de lectură: Emoţii vindecătoare, Dalai Lama

„Diferite religii subliniază importața compasiunii. Din punctul de vedere budist, consider compasiunea un aspect important al naturii umane, o parte a minții umane. Este una dintre calitățile bune ale omului. Religiile încearcă să promoveze sau să întărească această însușire umană elementar, dar ea nu este o achiziție externă sau vreo nouă invenție a credinței religioase. Este deja acolo, fie că ești budist, fie că nu. Există mai multe religii, încât practica religioasă nu este în mod necesar aceeași cu cea a compasiunii. Bunăvoința afectivă și compasiunea pot fi prezentate sau promovate fără conotații religioase.” (Dalai Lama)

“Emoţii vindecătoare” este o carte ambiţioasă care îşi propune să explice la un nivel de înţelegere ridicat cum emoţiile influienţează atât sănătatea spirituală cât şi cea  fizică. Cartea cuprinde discuţii purtate între zece oameni din mediul academic asupra emoţiilor şi influienţa acestora asupra vieţii.

Daniel Goleman, căci el este autorul propriu-zis al cărţii, este fost journalist şi cercetător, licenţiat în psihologie clinică şi ştiinţe comportamentale. Acesta  încearcă să facă cunoscute publicului larg teoriile sale despre ştiinţele comportamentale.

Cartea “Emoţii vindecătoare” o puteţi găsi în librăria  Curtea Veche Publishing

  la preţul de 22.00 ron 

 Adriana Dinu