Regele tangoului de salon, la Bucureşti

Pablo Garcia, unul dintre cei mai mari dansatori de Tango Salon ai momentului, cunoscut şi sub numele de “Regele Tangoului de Salon”, soseşte la Bucureşti în perioada 11-13 mai 2012, la invitaţia “Tangotangent”.

Pablo Garcia este exponentul tinerei generaţii de dansatori formaţi la cea mai importantă şcoală de Tango clasic de Salon din Buenos Aires, Argentina, condusă de fraţii Osvaldo şi Miguel Angel Zotto. Pablo este aplaudat pe scenele lumii atât în spectacolele susţinute ca solist al companiei “Tangox2” din Buenos Aires, cât şi prin participările sale la numeroase festivaluri internaţionale de renume, precum “Festivalul Internaţional de Tango de la Sitges” (Spania), Festivalul “Tango con las Estrellas” (Buenos Aires) sau “Congresul Internaţional de Tango de la Florianopolis” (Brazilia) pentru a enumera doar câteva.

Maestru recunoscut pentru performanţa sa scenică, precizia mişcării şi subtilitatea stilului, Pablo Garcia a devenit extrem de popular în Europa în ţări precum Italia, Olanda, Marea Britanie, Portugalia, Cipru, dar şi în Statele Unite, Brazilia, Canada şi China pentru abilitatea sa unică de a transmite într-un timp foarte scurt arta tangoului iubitorilor acestui dans, indiferent de vârstă sau ocupaţie. În prezent, artistul îşi desfăşoară activitatea în cadrul şcolilor de tango cu tradiţie din Europa (precum cele din Italia – Roma, Como, Calabria, Napoli, Milano, Perugia, Modena, a celor din Londra, Amsterdam sau Barcelona) dar şi în Brazilia, Statele Unite şi Asia.

Pe parcursul celor 3 zile pe care le va petrece la Bucureşti, Pablo Garcia va fi oaspetele unuia din cele mai îndrăgite evenimente de gen din România, “Tango Gente”, fiind invitat pentru a sărbători alături de organizatori şi de toţi iubitorii de tango, cea de-a X-a ediţie a acestei manifestări deja tradiţionale în peisajul tangoului românesc.

“Sunt încântat să revin în România unde am avut plăcerea să dansez pentru prima dată în 2009 tot la invitaţia “Tangotangent” – o colaborare de înalt nivel profesional. Aştept cu nerăbdare să retrăiesc emoţia profundă pe care am avut-o simţind spiritul latin al românilor, frumuseţea şi graţia femeilor din România, precum şi dragostea lor pentru dans. Timp de trei zile vreau să împărtăşesc participanţilor la acest eveniment aniversar, pasiunea mea pentru Tango!”, a declarat Pablo Garcia.

În cadrul evenimentului vor avea loc 6 seminarii speciale, dedicate atât bărbaţilor care vor putea deprinde de la maestrul argentinian tainele condusului în tango, cât şi cuplurilor, cărora organizatorii le-au rezervat 3 seminarii adresate dansatorilor de nivel mediu şi avansat.

Serile vor fi dedicate magiei tangoului. Vineri, 11 mai, va fi organizată o sesiune de practică pentru participanţi, urmând ca în serile de sâmbătă, 12 mai, şi, duminică, 13 mai, să se desfăşoare două seri de milonga tradiţionale în locaţii din Centrul Vechi din Bucureşti, avându-l ca oaspete de onoare pe maestrul Pablo Garcia şi care vor fi deschise publicului larg.