Reguli de folosire a pensulelor de machiaj

Un machiaj impecabil, corect realizat, consta in folosirea corespunzatoare a pensulelor de machiaj. Acestea nu trebuie sa fie folosite la intamplare, ci dupa anumite reguli. Persoanele care folosesc pensule de machiaj profesionale intr-un mod necorespunzator se pot expune la riscuri precum aparitia bacteriilor care ar putea cauza probleme la nivelul tenului.

Una dintre cele mai importante reguli este sa folosesti cate o pensula de machiaj pentru fiecare produs pe care urmeaza sa il aplici pe ten. Sau macar sa aplici fardurile cremoase cu pensulele dedicate acestor texturi, iar fardurile tip pulbere cu pensulele potrivite, special realizate in acest scop.

Avantajele pensulelor de machiaj profesionale

Pensulele de machiaj profesionale sunt impartite in doua categorii: ele pot fi din par artificial sau din par natural. La Cupio se gasesc ambele variante, iar cel mai potrivit este sa le alegeti pe cele special create pentru un anumit tip de produs de machiaj. Spre exemplu, pentru produse de machiaj de la Cupio cu textura cremoasa, se recomanda pensulele din par artificial, iar pentru produsele de machiaj cu textura pulbere, fina, se recomanda pensulele din par natural.

La Cupio gasesti pensule de machiaj pentru aplicarea fondului de ten, a pudrei, a iluminatorului, a fardului de obraz și a fardurilor pentru ochi.

Unul dintre avantajele pensulelor de make-up profesionale este ca acestea au o durata de viata mai mare si vor rezista mai mult. Ele isi pastreaza aspectul/forma timp indelungat si nu se deterioreaza dupa procesul de curatare si dezinfectare.

Intretinerea pensulelor de make-up

Este necesar sa curatam pensulele dupa fiecare utilizare, intrucat asa putem preveni dezvoltarea bacteriilor si a impuritatilor in perii pensulelor.  Totodata, curatarea corespunzatoare a pensulelor face ca durata de viata a acestora sa fie mai mare.

Modul de curatare a pensulelor este simplu si rapid. E nevoie doar de un servetel si o solutie speciala pentru curatarea pensulelor, cum este cea de la Cupio – Easy Pro.  Pozitionam pensula pe servetel, pulverizam 2-3 pufuri din solutie direct pe pensula, iar apoi prin miscari circulare sau succesive stanga –dreapta, curatam pensula. Nu trebuie sa punem presiune cand curatam pensula pentru a nu o deteriora.

Un set pensule de machaj profesional include toate tipurile de pensule necesare pentru realizarea unui machiaj complet. La Cupio gasiti seturi profesionale, dar si pensule individuale, destinate aplicarii diferitelor produse de machiaj.