Reîmprospătează-ți mobilierul cu spray-uri de vopsit

Dacă te-ai plictisit de mobilierul din casă sau dacă știi că este loc de mai bine, a venit momentul să încerci să-ți redecorezi locuința, folosindu-te de inovații utile și de ceea ce ai deja.

Poți foarte ușor să îți transformi piesele de mobilier, dându-le un aspect nou. În general, pictura poate face minuni dacă te gândești să o folosești pentru decorarea pereţilor unei camere. Când vine vorba despre mobilier, lucrurile se schimbă, mai ales dacă vrei să iasă totul perfect. Învață cum se folosesc spray-urile de vopsit apoi poți transforma orice obiect, fără prea mulți bani.

Mai mult, s-ar putea să reușești să revalorifici acele câteva piese de mobilier de care te-ai plictisit, dându-le un nou strat de culoare. O cutie de vopsea și o pensulă par să fie soluția ideală, dar ai grijă să nu laşi urme de pensulă pe suprafeţe pentru că vei fi nevoit să aplici mai multe straturi de vopsea.

Nu te lăsa intimidat de spray-ul de vopsit: să obții un aspect impecabil este mai simplu decât îți poți imagina.

Cumpărăturile

Aprovizionează-te cu tot ceea ce știi că îți va fi de folos ca să te asiguri că poți duce la bun sfârșit ceea ce ți-ai propus, fără să faci prea multe drumuri la magazin. În funcție de planul pe care ți l-ai făcut, vei avea nevoie de o mască, de șmirghel, spray de vopsit și de vopsea de grunduire.

Aproape ca orice vopsea, spray-ul are diferite opțiuni de finisare, de la un luciu șters la unul puternic. Ai grijă să alegi finisarea care ți se potrivește. Pentru mobilă, cu cât este mai intens luciul, cu atât mai ușoară este curățarea.

Curăță și pregătește

Asigură-te că mobila este curată și fără crăpături sau piese ieșite de la locul lor. Strânge fiecare șurub slăbit și fixează oricare parte din structura piesei pentru ca aceasta să fie fermă.

Găsește un spațiu potrivit

Trebuie să folosești spray-ul de vopsit doar în zonele bine aerisite și întotdeauna poartă o mască de protecție. Ideal ar fi să stai afară atunci când aplici spray-ul, așa că alege o zi în care vremea nu este nici prea rece, nici prea caldă, întrucât asta ar putea afecta aspectul mobilei, prin apariția unor bule de aer. Asigură-te că acoperi suprafețele pe care nu doreşti să le vopsești. Spray-ul de vopsit se poate răspândi.

Aplică spray-ul de vopsit

Culorile închise, spre deosebire de cele mai deschise, cer o aplicare repetată a straturilor de vopsea. Așteaptă ca vopseaua să se usuce înainte de a aplica alt strat. Partea cea mai avantajoasă, atunci când folosești acest spray de vopsit este că, spre deosebire de metodele obișnuite de a vopsi, nu trebuie să aștepți mai mult de 10 minute pentru ca straturile să se usuce. Așa că poți face o treabă rapidă, dar nu în grabă.

Izolează-l

Nu toate lucrările trebuie izolate, dar dacă ai de gând să aplici spray-ul de vopsit pe un obiect de mari dimensiuni (o masă, de pildă), un strat de poliacrilonitril va face ca mobila ta să arate bine pentru mai mult timp.

Alte lucrări pot include birouri, fotolii sau chiar și măsuțe de cafea. Simte-te liber să împrumuți ideile altora, acest lucru nu va răni pe nimeni, este doar un alt pas pentru a-ți duce la bun sfârșit proiectul de renovare.

Isabelle Perianu