Revoluţia în bucătărie continuă! Dr. Menci relansează cartea "Reînvăţă să găteşti" !

Preparatele tradiţionale româneşti pot fi şi gustoase şi sănătoase!

Gătim şi mâncăm româneşte, adică mult, gras şi săţios! Învăţăm să gătim în familie, de la mama sau de la bunica, “tradiţional”, conform unui criteriu unic: gustul. Dar oare este gustul totul?

Ei bine, gustul nu este totul. Iar mesajul prof. Mencinicopschi, de câţiva ani încoace, este unul simplu: “a mânca nu este totuna cu a te hrăni”. Iar un om sănătos este un om hrănit, hrana fiind combustibilul organismului.

Dr. Menci este conştient de faptul că concepţia asupra mâncării nu se va schimba peste noapte. Este nevoie de timp pentru a modifica percepţia asupra farfuriei pline unui popor cu tradiţie în a mânca mult şi “greu”. Tocmai de aceea, pledează pentru schimbarea stilului culinar tradiţional, pentru adaptarea reţetelor bunicii şi transformarea mâncărurilor în hrana sănătoasă.

Un an de revoluţie în bucătăria tradiţională!

Pornind de la această realitate, prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi a lansat în aprilie 2011 cartea menită să interpreteze într-o variantă sănătoasă, axată pe principiile nutriţionale corecte, reţetele tradiţionale: “Revoluţie în bucătărie. Reînvăţa să găteşti sănătos”.

La un an de la demararea unei adevărate revoluţii în bucătăria tradiţională românească, prin analizarea şi comentarea celor mai populare reţete, de la supe, borşuri şi tocăniţe, la fripturi, salate şi dulciuri, dr. Menci relansează cartea “Revoluţie în bucătărie” sub denumirea “Reînvăţă să găteşti. Carte de bucate sănătoase”, într-o nouă formă grafică, în cadrul unui proiect susţinut de Fares.

“Reînvăţa să găteşti” – la toate chioşcurile de presă, în luna iunie

Editata într-un format mai mic, uşor de mânuit şi facil răsfoirilor dese, cartea “Reînvăţa să găteşti. Carte de bucate sănătoase” este disponibilă timp de o lună, în perioada 1 iunie – 1 iulie 2012, la toate chioşcurile de presă, împreună cu suplimentul Libertatea pentru femei – Reţete, la un preţ incredibil: doar 11,99 lei!

“Tradiţional” înseamnă, de acum, şi “sănătos”

„Nu faceţi exces de mâncăruri precum sărmăluţele, friptura de porc, ciorbiţa sau tocăniţă” spun nutriţioniştii iar şi iar, însă cu toţii ştim că românii sunt mâncăcioşi şi nu acordă atenţie restricţiilor alimentare impuse de medici.

„Acesta este motivul pentru care am scris această carte: am înlocuit restricţiile cu sfaturi, am comentat reţetele tradiţionale (care abundă în asocieri nepotrivite şi ingrediente preparate incorect) şi le-am transformat în alternative sănătoase!”, a explicat prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Cu ajutorul cărţii “Reînvăţa să găteşti. Carte de bucate sănătoase”, disponibilă în format nou, aflăm ce greşeli facem atunci când gătim tradiţional şi cum putem remedia aceste erori astfel încât să ne bucurăm de o mâncare nu doar gustoasă, ci şi sănătoasă şi hrănitoare.