Reţeta zilei: Salată turcească de roşii cu ierburi proaspete

Timp de preparare: 20 minute

Porţii: 8

Ingrediente:

– o cană jumate de fistic nesărat în coajă

– 1/2 cană sirop de rodie

– 1/4 cană sirop de măsline extra-virgin

– 4 legături de ceapă verde tăiate fin

– 2 legături pătrunjel tăiat

– 1 legătură mentă tăiată

– 1 castravete mediu curăţat de coajă şi seminţe şi tăiat în felii subţitri

– 50 gr. ardei iute jalapeno curăţat de seminţe şi tăiat felii

Mod de preparare:

1. Se incalzeşte cuptorul la 350 °. Se pune fisticul într-o tavă acoperită cu o foaie de copt  și  se prăjeşte în cuptor pentru aproximativ 8 minute, sau până când se rumeneşte; se lasă să se răcească.

2. Într-un castron mic se amestecă sucul de rodie cu uleiul de măsline şi cu sare.

3. Într-un castron mare se amestecă rosiile cu ceapa verde, patrunjelul, menta, castravetele şi ardeiul jalapeno.

4. Se adaugă sosul şi se amestecă bine. Se condimentează cu sare. Se aşează salata pe un platou, se presară fistic peste ea şi se serveşte.

Surse foto:

peoplesgourmet.wordpress.com

sassandveracity.com