Reţete picante pentru curajoşi

Astăzi îţi dezvăluim câteva reţete inedite de preparate picante. Surpinzatoare, uşor de preparat şi incredibil de delicioase! Lăsaţi-vă seduşi de aromele unice, cărora nu le puteţi rezista!

Clătite picante 

Ingrediente:

– 3 ouă mari

– 115 g făina simplă

– 1 linguriţă cu vârf praf de copt

– 140 ml lapte

– 1 praf sare

Mod de preparare:

Se face aluatul de clătite separând albuşurile de gălbenuşuri, se adăugă faină, praful de copt şi laptele, se coc clătitele pe ambele părţi, se scot şi se umplu cu boabe de porumb, ciocolată rasă, măr copt, sos de curry.

Sosul de curry se prepară rapid din ulei de măsline, ardei iuţi (proaspeţi fără seminţe), 1 rizom ghimbir proaspăt ras, 1 linguriţă sofram de India, frunze de curry,1 linguriţă boia iute şi o conservă mică de lapte de nucă de cocos.

Salată mixtă

Ingrediente:

– o varză roşie mică

– 1 salata vrede

– 1 legătura ridichi

– 1 ţelina mică

Mod de preparare:

Se spala legumele, se curăţă, se amestecă toate într-un bol peste care se adăugă puţin usturoi tocat, cimbrişor proaspăt, busuioc sare piper negru şi ardei iute (uscat sau proaspăt). Se adăugă câteva roşi coapte pe grătar şi un dressing din ulei de măsline şi suc de lamâie.

Reţeta rapidă de cod la cuptor

Ingrediente:

– 4 bucăţi cod

– 1-2 linguri ulei măsline

– ½ lingura oregano uscat

– 1 ardei iute roşu proaspăt

– pătrunjel verde

– sare, piper

– 2 lămâi verzi

Mod de preparare:

Se spala bucăţile de cod în apă rece, se şterg cu un şervet, se ung cu ulei de măsline, se adăugă oregano, pătrunjelul şi ardeiul iute se pun în tavă la cuptor, se acoperă cu jumătate de lămâie verde şi se lasă 10-15 min.

Salată de dovlecel cu mentă

Ingrediente:

– 4 dovlecei medii

– câţiva căţei de usturoi

– 1 lămâie verde

– 1 mana mentă

– 1 aredei iute curăţat de seminţe şi tocat fin

Mod de preparere:

Se feliază dovleceii în lungime cu un aparat special, se prăjesc într-o tigaie încinsă în puţin ulei de măsline, se scot pe un platou. Cât timp sunt calzi încă se asezonează cu puţină sare şi cu piper negru, ardeiul tocat mărunt şi menta.

Se serveşte caldă său rece.

 Lămâi murate

Ingrediente:

– 2 linguriţe seminţe muştar

– 2 linguri ulei măsline

– 1 mână frunze de curry

– 1 linguriţă boia iute

– 4 linguri oţet din vin

– 2 lămâi spălate, fără sâmburi, tăiate cuburi

Mod de preparare:

Se prăjesc seminţele de muştar în ulei încins, se adăugă frunzele de curry şi boiaua, se dă focul mic, se călesc până se rumenesc. Se stinge cu oţet, se pun bucăţile de lămâie, se amestecă, se ia de pe foc şi se lasă la rece.

Se păstrează la frigider o săptămână.

 Mara Marushkl

 Surse foto:

applepiepatispate.com

gypsysoul73.blogspot.ro