Review de produs: mașina de spălat LG F1495BDS

Maşina de spălat LG F1495BDS are o cuvă cu o capacitate mare, de aproximativ 12 kg şi este prevăzută cu un sistem cu aburi, pentru reîmprospătare. Ciclul durează 20 de minute. Cuva 6 Motion DD  poate efectua şase tipuri de rotaţii pentru o curăţare impecabilă a rufelor.

În urma testelor, maşina de spălat a obţinut 80% la toate categoriile, cu excepţia comodităţii, unde a avut rezultate medii. Rezultatele au demonstrat faptul că maşina de spălat este o investiţie foarte bună, ţinând cont de raportul calitate-preţ.

Spălare excelentă

Dacă în general ai foarte multe rufe de spălat, cuva cu capacitatea de 12 kg vine în ajutorul tău. Atât materialele din bumbac, dar şi sinteticele sunt curăţate extrem de bine, după o spălare rapidă.

Timpul de aşteptare este de aproximativ 3 ore (178 de minute) în cazul rufelor din bumbac, iar pentru cele sintetice, o oră şi 54 de minute. Pentru o maşină de asemenea dimensiuni, timpul de spălare este unul scurt, iar clătirea şi stoarcerea se realizează în mod eficient.

Ciclul de clătire şi stoarcere merită patru stele, deoarece deşi este foarte eficient, va trebui să mai efectuaţi o clătire în plus, în cazul în care aveţi o piele mai sensibilă. După stoarcere, jumătate din apa absorbită în haine este eliminată, iar hainele se usucă foarte repede.

Ciclul de spălare nu este foarte zgomotos, puteţi purta o conversaţie normală, ridicând însă puţin vocea.

Unele dificultăţi la încărcare

Uşa se deschide doar la un unghi de 100 de grade, astfel e mai dificilă încărcarea rufelor în cuvă. Nu e o problemă majoră, deoarece cuva are o dimensiune mare. Mânerul uşii este confortabil, dar poate fi prins doar cu capetele degetelor. Compartimentul pentru detergent este încăpător şi uşor de folosit.

Unul dintre cele două seturi de marcaje din cadrul compartimentelor sunt imprimate în negru,  ceea ce este neobişnuit, însă arată destul de bine pe plasticul alb. Acest lucru le face mult mai uşor de citit decât marcajele tipice albe.

Cum citim panoul de control

Este destul de greu să citeşti de pe panoul de control, acesta poate fi înclinat în sus, dar acest lucru nu ajută prea mult, butoanele fiind poziţionate în mod haotic.
Fiecare simbol are o explicaţie, dar scrisul este foarte mic şi greu de citit. Există, de asemenea, butoane cu funcţii multiple, ceea ce complică lucrurile.

Caracteristici utile

Există o numărătoare inversă indicată pe ecranul LCD şi vă puteţi programa maşina de spălat până la 19 ore de la încărcarea ei. Nu există nici un program de spălare manuală, dar există un ciclu pentru haine delicate.
Consumul de energie şi de apă per total este mai redus decât consumul mediu al unei maşini de spălat.

Cristina Mîrzoi