Review: Mască pentru creşterea părului Bunica Agafia

M-am îndrăgostit iremediabil de produsele naturale Bunica Agafia. De când mi-au trecut prin mână zeci de cosmetice rupte din basme şi ţinuturi reci, am ştiut că am legat o relaţie aparte, tacită, de devotament reciproc.

A fost dragoste la prima vedere a ambalajelor în nuanţe aurite, armonios conturate şi cu tradiţie siberiană, atent alese cât să lasa o impresie de modestie, calitate şi naturaleţe. Dar cel mai mult m-am ataşat de masca pentru creşterea părului, pe bază de drojdie de bere şi ulei din germeni de grâu.

E o cutie solidă de 300 de grame de balsam pur, cremos, cu un miros extraordinar, de nedescris. Ştiam dinainte că masca deţine numai ingrediente pure şi miraculoase moştenite de la Bunica Agafia – uleiuri presate la rece, extracte vegetale – dar parfumul a fost atât de puternic şi de plăcut, încât am avut impresia că s-a întâmplat ceva magic.

Şi acum, de fiecare dată când îmi afund buricele degetelor în cremă ca să o întind pe păr, îmi aduc aminte de lanuri de grâu şi de miros de cereale dulci. Parfumul delicios se îmbiba în păr şi chiar după uscare, când îmi ating buclele fata, simt prospeţimea.

Prima oară când am cumpărat-o a fost pentru design şi parfum. Până când am început să o folosesc şi să îmi dau seama de potenţialul ei, de grija pentru podoabă mea capilară.

Masca de păr a Bunicii Agafia nu conţine parabeni sau PEG, ci o suită de elemente naturale pure; parabenii, în cazul în care nu ştiaţi, sunt acei conservanţi specifici produselor cosmetice, pentru a prelungi termenul de valabilitate, destul de nocivi în cantităţi mari.

Deci un mare plus, dat fiind că am o afinitate şi pentru produsele naturale, în ciuda faptului că majoritatea nu miroase deloc delicios.

Apoi mi-a plăcut pentru compoziţie şi beneficii. De la primele utilizări, am simţit efectele imediate ale măştii – poate din cauză că am lăsat să acţioneze mai mult decât era recomandat, în loc de 1-2 minute, eu am stat cu masca vreo 5-6 minute (ca să fiu sigură!)

Mândreţea mea de păr s-a răsfăţat destul, apoi s-a descâlcit extrem de uşor, având o textură foarte moale şi parfumată. Răsfăţul acesta cred că se datorează uleiului din germeni de grâu şi sucului de mesteacăn din compoziţie.

Extractul din drojdia de bere – care este o sursă bogată de proteine esenţiale, vitamine şi alţi nutrienţi – are rolul de a pătrunde în firul de păr, de a creşte metabolismul şi de a stimula creşterea lui, iar despre uleiul din germeni de grâu, numai de bine: hrăneşte şi regenerează, este intens şi împiedica ruperea sau căderea firelor de păr. La fel acţionează şi sucul de mesteacăn, întăreşte rădăcinile.

De asemenea, mi-a plăcut că nu e nevoie să aplic o cantitate mare – acum depinde şi de lungimea părului tău – eu aplic cât să fie îmbibat tot de cremă, dar nu încât să rămână o peliculă albă pe păr. După ce îmi usuc părul, străluceşte. Masca nu este atât de grasă încât să dau vina pe textura ei, din contră, uleiurile presate la rece pe care le conţine conferă părului acea strălucire naturală, proaspătă.

Cred că moliciunea pe care o lasă părului nu mi-a plăcut. Mie personal, nu îmi place să am părul foarte mătăsos. A devenit cu atât mai moale cu cât am lăsat să acţioneze masca mai mult.

Nici ca preţ nu am ce să reproşez. Costa în jur de 16 lei, puţin mai mult decât produsele tipice din comerţ, dar nu este exagerat de scump, având în vedere compoziţia pur naturală. Până la urmă, vrem ce e mai bun, nu?

Am încredere în spusele Bunicii. Apreciez bogăţia ingredientelor naturale – simple, dar eficiente şi mereu prietenoase cu părul tău. Şi ca să închei cu o imagine sinestezică puternică, vă spun că masca pentru creşterea părului de la Bunica Agafia mai conţine şi extracte de iarbă mare, strugurii ursului, armurariu, ulei din sâmburi de coacăz alb, ulei din nuci de cedru, ulei de măceş, vitaminele B5 şi E şi glucozamina. Simţiţi deja esenţele siberiene?

Andreea Enea