Review: Mini One, o bună alegere urbană

Un modern Mini Morris britanic, cunoscut în toată lumea auto, însă a cărui producţie în serie a încetat, Mini One este prima revitalizare modernă a unui brand cu istorie. Faimoasa maşinuţa cu două uşi a reuşit să impresioneze chiar şi specialiştii în domeniu – a obţinut 4 stele la testele EuroNCAP, rezultat ridicat pentru vehiculele din această categorie.

Mini One este perfectă ca şi maşină de oraş

În timp ce Mini modernă nu foloseşte soluţiile tehnice ale originalului Mini, reuşeşte totuşi să menţină foarte mult din spiritul maşinii clasice. Ca şi originalul, utilizează un motor transversal cu patru cilindrii şi cu tracţiune pe faţă. Alte informaţii tehnice: automobilul este dotat cu un motor cu patru cilindri în linie cu o capacitate de 1,6 litri pe benzină ce dezvolta 90CP şi dispune de o cutie de viteze manuală cu cinci rapoarte. Are un consum mediu de 6.5L la sută de km, în oraş 8.7, iar în extraurban de 5.2.

Prin oraş, nicio maşină nu este mai rapidă. Nu îţi lipseşte deloc puterea extra a Mini Cooper sau Mini Cooper S, iar oamenii încă întorc capul după aceasta minunăţie de maşină – Mini nu arata semne cum că şi-ar putea pierde prestigiul. În plus, nu vei avea niciodată grija unui loc de parcare – încape chiar şi în cele mai nebănuite locuri.

Siguranţa şi confortul sunt asigurate de BMW cu Mini One

Că multe maşini high-tech, Mini nu are un interval de timp la care cere o vizită la service, dar stabileşte singură când e timpul să faci asta. Are scaun şi volan ajustabile, iar parbrizul este panoramic şi îţi permite să am o viziune de ansamblu a peisajului. Scaunele sunt confortabile chiar şi în drumurile lungi, lucru pe care am fost plăcut surprins să-l descopăr. Nici la capitolul siguranţă Mini One nu stă prost – este dotată cu şase airbag-uri şi centuri de siguranţă de înaltă calitate.

Există critici la capitolul “spaţiu” – Mini One este o maşinuţă destul de puţin încăpătoare, dar dacă atunci când o vei avea cu siguranţă spaţiul nu va mai conta. Din punctul meu de vedere Mini nu este o maşină cu care să te plimbi cu familionul, este o maşină pentru una, maxim două persoane.

Una peste alta, Mini One este o maşină perfectă pentru mediul urban şi extrem de sigură pe autostrada sau la drumuri lungi. Te vei simţi că la karting când o vei conduce.
În plus, confortul şi nivelul de tehnologie sunt la cel mai înalt nivel, designul este atractiv şi popular, aşa că la Mini One e chiar dificil să găseşti ceva care să nu îţi placă!

Andreea Lada