Rinoplastia – intervenția care te scapă de deviația de sept

În ultimii ani, rinoplastia, cunoscută ca și operația estetică de remodelare a nasului, a devenit una dintre cele mai solicitate operații estetice de către români. Motivele pentru care tot mai multe persoane apelează la această operație estetică sunt atât de ordin estetic, cât și funcțional. Dacă până de curând, rinoplastia era privită ca o metodă de corectare a nasului, prin această intervenție se poate trata și deviația de sept.

adult-19033_960_720

 „Rinoplastia, intervenția de remodelare a nasului, are reguli de care, ținând seamă, se obțin rezultatele dorite! Este adevărat că această intervenție a devenit din ce în ce mai căutată și în rândul românilor, chiar dacă până acum câțiva ani cele care intrau în cabinetul meu pentru o astfel de intervenție erau, fără îndoială, vedetele. Astăzi, primesc zilnic solicitări și întrebări de la persoane care își doresc să apeleze la rinoplastie fie din motive estetice, frecvent asociate deviației de sept, fie după alte intervenții de rinoplastie.” a explicat dr. chirurg estetician Călin Doboș.

70-80% din populația lumii se confruntă cu problema deviației de sept

Studiile realizate în acest sens, arată că 70-80% din populația lumii se confruntă cu problema deviației de sept. În cazul românilor, deviația de sept este adesea ignorată sau confuntată cu alte afecțiuni. Deoarece este o disfucție respiratorie ce nu este neapărat periculoasă, în timp ea poate genera o stare de disconfort în procesul de respirație.

Cu ajutorul medicinei estetice, deviația de sept precum și îmbunătățirea aspectului nasului se pot realiza prin intervenția de rinoplastie. Această intervenție se realizează prin operație închisă (descoperire parțială a nasului) sau prin operație deschisă (expunere extinsă a nasului).

Operația închisă constă în efectuarea unor incizii mici în interiorul nărilor, fără a lăsa cicatricii. Intervenția este recomandată atunci când trebuie plasate implanturi artificiale, os sau cartilaj pentru a asigura forma și susținerea nasului. Operația închisă se poate efectua în scopuri estetice (micșorarea dimensiunilor nasului etc); pentru a corecta problemele de respirație; pentru a corecta defecte congenitale.

Operația deschisă constă în efectuarea unor incizii mici în interiorul fiecărei nări, unite la mijlocul nasului, permițând ridicarea pielii de pe oasele și cartilajele nasului. În acest mod, se poate examina în detaliu structura nasului și se pot face modificări asupra formei și structurii.  Rinoplastia deschisă este recomandată persoanelor care nu sunt mulțumite de aspectul nasului: fie că vârful nasului trebuie remodelat, fie că este prea lung, căzut, bulbos, lat, de dimensiuni mari etc.

Costul unei rinoplastii variază în funcție de manopera necesară. Mai multe informații despre procedură și alte intervenții estetice se găsesc pe www.drdoboscalin.ro.


Despre Dr. Călin Doboș
calin-dobos-4

Dr. Călin Doboș deține o vastă experiență în domeniul chirurgiei estetice, acumulată în cei peste 15 ani de lucru în țară, dar și prin participarea la diferite congrese internaționale în aproape toate țările din Europa, pe continentul American, SUA, Canada și Asia. Acesta a reușit să aducă la noi în țară cele mai eficiente tehnici de abordare a domeniului chirurgiei estetice.

Stagiile de perfecționare în străinătate, pregătirea timpurie făcută încă de pe băncile facultății, dar și sutele de cazuri soluționate anual reprezintă cartea de vizită a Dr. Călin Doboș.