Rissotto Nero di Sepia with Slow Cooker CROCK POT

În urmă cu puţin timp am avut ocazia să testez  un aparat electrocasnic ce foloseşte tehnica slow cooking. Pe înţelesul tuturor, un slow cooker este o oală care funcţionează pe curent electric. Pui ingredientele în oală, o bagi în priză, pui capacul şi…aştepţi.

 Nu trebuie să fii bucătar profesionist ca să gătești mâncăruri savuroase. De acum nu trebuie să îmi mai fac griji în ceea ce privește timpul pe care trebuie să-l petrec lângă aragaz pregătind masa.

Doar adaug ingredientele dorite și aparatul de gatit electric slow cooker CROCK POT se ocupă de restul fără supraveghere.

De ce slow cooker?

Pentru un plus de gust şi sănătate. Comparativ cu metodele tradiţionale, gătirea lentă ‘slow cooking’, la o temperatură relativ scăzută, presupune menţinerea în întregime a nutrienţilor în mâncare.

Eco-friendly: consumul de energie al aparatului electric Crock-Pot este redus, echivalând cu energia consumată de un bec, între 75 și 150W pentru modul Low și între 150 și 210W pentru modul High.

IMG_9086

INGREDIENTE

mix fructe de mare 120g
orez – 100 g
ceapa alba – 15 g
unt – 70 g
vin alb – 30 ml
stock de peste sau de legume – 150ml
parmezan – 50 g
ulei de masline – 1 lingurita
ulei de masline, sare si piper dupa gust, cerneala de sepia (un varf de lingurita)

IMG_9107

MOD DE PREPARARE

• spalati orezul in 3 ape, scurgeti-l de apa si adaugati-l in slow cooker Crock-Pot 4.7L Digital adaugati ulei de masline si 2-3 cubulete de unt
• introduceti toate ingredientele in slow cooker Crock-Pot 4.7L Digital, cu exceptia fructelor de mare
• adaugati stock-ul de legume sau peste si puneti capacul
• setati pe modul de gatire High
• cu 15 minute inainte de a fi gata, asezonati cu sare si piper
• in ultimele 5-7 minute adaugati si fructele de mare trase la tigaie in prealiabil
• amestecati usor si serviti pe loc.

IMG_9160

 

IMG_9197

 

 

IMG_9206

 

IMG_9211

Aparat de gatit Crock-Pot, slow cooker 5.0 L Digital DuraCeramic™Sauté

Ideal pentru maxim 6 persoane, acest aparat de gătit electric slow cooking Crock-Pot® 5L DuraCeramic™Sauté îți oferă posibilitatea de a seta timpul de gătire între 30 de minute și 20 de ore. Imediat ce mâncarea este gata, slow cooker-ul face automat trecerea în modul ‘Păstrare la cald’, menținând-o astfel la temperatura perfectă pentru a fi servită.

Vasul de gătit detașabil turnat și capacul din sticlă sunt proiectate pentru a rezista la temperaturi extreme și pot fi utilizate chiar și în cuptor. De asemenea, puteți depozita vasul de gătit în frigider sau în congelator. Designul cu pereți înalți și capacul din sticlă împiedică stropirea în timpul gătirii. Puteți folosi vasul de gătit pentru sotare, prăjire, rumenire sau prăjire rapidă, fiind ideal pentru gătirea a până la 6 porții de mâncare. Slow cooker Crock-Pot are 2 setări de gătire‚ HIGH și LOW. Atât pe modul High, cât și pe modul Low se ajunge la aceeași temperatură, diferența fiind doar de timpul necesar pentru ca slow cooker Crock-Pot să atingă punctul de fierbere (100°C).

IMG_9226

Datorita conceptului revolutionar de slow cooking, gatitul la temperaturi reduse, se mentin in intregime nutrientii in mancare si obtii in acest fel o mancare sanatoasa si gustoasa.

 

Locatie: The Mix – Urban Concept Food; Octavian Goga 8, Bucuresti

Video: Daniel Ursache

Photo: Gabriela Simion