Puțini suntem cei care nu am auzit de Delta Dunării, și în special de Sulina. Oraș, și în același timp port liber al județului Tulcea, punct de vărsare al brațului Sulina în Marea Neagră. Deși nu are o populație numeroasă, Sulina a devenit o atracție consacrată a României datorită lipsei a unei legături directe la rețeaua de drumuri, fiind atinsă numai pe calea apei, fie pe Dunăre, fie pe Marea Neagră.
Orașul Sulina se bucură de calitatea de a fi declarat cel mai estic oraș al României și de avea cea mai joasă atltitudine (3,5 metri).
Peisajele de poveste care te așteaptă în inima naturii atrag din ce în ce mai mulți turiști, dornici să încerce noi experiențe. Iubitorii de animale și păsări își vor bucura privirea la întâlnirea a peste 300 de specii de păsări (berze, rațe sălbatice, sitari, cormorani, egrete, flamingo, lebede, pelicani etc), unele dintre ele fiind declarate monumente ale naturii ocrotite de lege precum pelicanul, gâsca cu gâtul roșu, lopătarul, egreta, califarul etc.)
Pe lângă varietatea de păsări și plante, bogăția orașului vine din adâncurile apelor: cegă, oblet, morun, păstrugă, crap, somn, șalău, știucă, mreană sunt doar câteva nume de pești ce se regăsesc în apele Sulinei.
Diversitatea s-a dovedit a fi combinația perfectă pentru turiștii care vor să aibă parte de o vacanță completă. Și când spunem completă ne referim la posibilitățile de relaxare și la activitățile ce sunt puse la dispoziție de genul acesta de oraș. În afara plajelor de nisip deja bine cunoscute ale Sulinei, de pe malul mării, care conferă un loc ideal de izolare și relaxare, puteți opta pentru închirierea unei bărci cu motor și efectuarea unei excursii în Deltă. De asemenea, împătimiții arheologiei vor avea posibilitatea de a acumula informații ce ar trezi interesul oricui.
Delta Dunării oferă o gamă largă de activități de relaxare și agreement, demne de invidiat de orice altă stațiune montană sau litorală. Pescuitul, băile în mare, observarea păsărilor, faunei și florei, organizarea expedițiilor și excursiilor în păduri, plimbări cu barca cu văsle sau cu șalupa, petrecea serilor în sălbăticie pe insule isolate la lumina focului de tabără sunt activități ce nu te mai lasă să te gândești de două ori la alegerea destinației de vacanță.
Nu vă faceți griji în privință locurilor de cazare! Din ce în ce mai mulți proprietari de immobile își transformă casele în pensiuni, în special pe perioada verii. Tarifele încep undeva la 70 Ron pentru o noapte de cazare, într-o cameră dublă, într-o pensiune de 2 stele, și ajung până la 250 Ron, într-o pensiune ce îți asigură toate facilitățile.
Pentru a nu vă gândi că o vacanță în Deltă v-ar produce o gaură mare în buget trebuie să știți că singurii bani pe care turiștii sunt nevoiți să îi plătească este suma de 2,17 Ron adulți și 1,12 Ron pentru elevi și studenți, taxă pe sejur.
Cunoscătorii locului vă recomandă, ca atunci când vă faceți bagajul pentru vacanță, să nu uitați cu precădere cizmele de cauciuc, o pălărie și o mantă impermeabilă, haine călduroase și o pătură (toamna), pânză și tifon pentru polog, lantern, binoclu, briceag, și nu în ultimul rând o trusă medicală. De asemenea, evitați să vă petrecți nopțile sub cerul liber în lunile mai și iunie, câmd țânțarii sunt în plină activitate.
Copyright: flikr.com
Material realizat de Oltei Nicoleta Denisa