Romanian Design Week deschide înscrierile pentru proiecte

Romanian Design Week lansează „call for entries” pentru prima ediție, ca urmare a succesului ediției preview de anul trecut. Ediția din 2014 a Romanian Design Week va avea loc în perioada 16-25 mai și tema principală se va concentra pe importanța designului în spațiile publice. Apelul de proiecte este deschis pe site-ul oficial până pe 21 februarie, iar în acest an sunt așteptate proiecte atât pentru expoziția centrală cât și pentru evenimentele colaterale.

„Designul este un liant între comunități, preocupări și straturi estetice, între oameni, idei, obiecte și semnificația lor în cotidian. În 2014, focusul acestei ediții va fi pe mediul pe care îl împărțim cu toții, pe spațiul colectiv și pe modul în care designul ne ajută să comunicăm, să interpretăm și să ne îmbunătățim viața”, spune Andrei Borțun, CEO The Institute, inițiatorul proiectului.

În jurul temei principale legate de viața urbană și importanța designului în spațiul comun, Romanian Design Week include cinci domenii: Graphic Design, Branding și Publicitate; Arhitectură, Urbanism și Design Interior; Fashion Design; Product Design și Lifestyle Design, o categorie nouă care își propune să aducă proiecte din zonele – Food Design, Sound Design și Digital Design. Începând cu anul acesta sunt așteptate înscrieri atât pentru expoziția centrală, cât și pentru evenimentele colaterale. Acestea vor fi evaluate și selectate în funcție de idee și de relevanța pentru tema RDW, de către organizatori și de către board-ul creativ condus de arhitectul Attila Kim.

În 2013, Romanian Design Week a inclus și prezentat peste 90 de designeri, a avut peste 30 de spații partenere și mai bine de 38 de evenimente colaterale.

Design în spaţiul public

Pentru anul acesta, organizatorii vor încerca să demonstreze că designul nu este un lux și că nu are referințe exclusive în branduri sau produse specifice. Designul este peste tot în jurul nostru, în piețe publice, în localuri, în parcări, în hainele pe care le purtăm zi de zi, este un limbaj, o modalitate prin care înțelegem și prin care interpretăm obiectele din jur. Spațiile publice cu care ne intersectăm ne influențează, fie că realizăm sau nu, iar câteodată ne intrigă sau ne impresionează suficient de mult încât să devină puncte de referință pentru noi.

Romanian Design Week este o sărbătoare a designului autohton, iar printre cele mai importante obiective ale acestui eveniment se numără: promovarea designului, interacțiunea dintre specialiștii din diverse ramuri ale designului, apropierea unui public cât mai larg de domeniile pe care își propune să le acopere, dar și generarea contextului necesar dezvoltării acestor discipline în România.

Formularele de înscriere a proiectelor și regulamentul pot fi accesate la adresele:

http://www.romaniandesignweek.com/call-for-projects-collateral-events

http://www.romaniandesignweek.com/call-for-projects-main-exhibition

Despre Romanian Design Week

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promovează designul românesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic și cultural.

Este primul proiect dedicat în întregime designului românesc, care se adresează atât publicului, cât și profesioniștilor. În fiecare an, Romanian Design Week trasează o hartă a evenimentelor și spațiilor ce promovează designul. În 2014, RDW va avea loc în perioada 16-25 mai.

Romanian Design Week este un eveniment Inspired by Peroni Italy. 

 

Pentru mai multe detalii despre Romanian Design Week:

www.romaniandesignweek.com

facebook.com/romaniandesignweek