S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2016: 5 semininaliști din România

Mii de tineri bucătari s-au înscris să concureze pentru titlul Cel mai Bun Tânăr Bucătar din Lume

După finalizarea înscrierilor la S.Pellegrino Young Chef 2016, zece semifinaliști din fiecare dintre cele 20 de regiuni din întreaga lume au fost selectați din miile de aplicanți înscriși pe FineDiningLovers.com.

Picture1gdfgfd

Peste 3000 de tineri bucătari din peste 90 de țări diferite s-au înscris în concurs cu preparatele lor reprezentative, toți împărtășind același vis: să concureze în finala uneia dintre cele mai prestigioase competiții din lume – S.Pellegrino Young Chef.

Dintre cei 10 reprezentanți ai regiunii Europa de Est, 5 semifinaliști sunt români: Nicolae Predescu, Filip Voicu, Vlad-Mihail Burlacu, Bogdan Manea și  Anca Elena Socoliuc.

Pentru cei 10 finaliști din regiunea Europei de Est, dintre care 5 sunt tineri chefi români, urmează un drum lung de parcurs până la finala din octombrie a S.Pellegrino Young Chef, iar ALMA — cel mai important centru internațional de educație și pregătire în arta culinară (www.alma.scuolacucina.it)— a început deja munca sub presiune. Cunoscuta școală culinară, responsabilă pentru selectarea semifinaliștilor regionali, a împărțit miile de aplicații primite în 20 de regiuni geografice și a selectat 10 semifinaliști din fiecare din aceste zone, conform celor cinci Reguli de Aur: ingrediente, abilități, talent, aspect și mesaj.

„Procesul nu a fost deloc ușor. Bucătarii și experții noștri au trecut printr-un proces dificil de a selecta doar 10 semifinaliști din fiecare regiune, având un număr foarte mare de înscrieri interesante. Standardele a fost foarte ridicate – este minunat să realizezi cât de mulți tineri bucătari talentați sunt în întreaga lume, care au potentialul și pasiunea necesare pentru a se face remarcați – ei își caută doar marea șans.” – a afirmat Andrea Sinigaglia, Manager General al ALMA.

Competiția este o oportunitate unică pentru participanții de a intra în contact, a înveța de la numele importante din domeniul gastronomiei și de a interacționa cu cei mai renumiți chefi de pe Planetă. Impresionantul juriu din marea finală –  cei Șapte Înțelepți – îi aduce la aceeasși masă pe David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne și Roberta Sudbrack.

S.Pellegrino Young Chef 2016 oferă bucătarilor tineri și talentați oportunitatea pe care o caută. Programul a fost creat de cea mai cunoscută apă carbogazoasă din lume, S.Pellegrino, pentru a-și reconfirma angajamentul în promovarea noilor talente, consolidarea și popularizarea culturii de tip fine dining în jurul lumii.

Lista completă a semifinaliștilor din regiune: Nicolae Predescu, Ljubisa Pljevaljcic, Filip Voicu, Milan Tanczer, Rodrigo Sandor, Vlad-Mihail Burlacu, Bogdan Manea, Anca Elena Socoliuc, Igor Belošević și Barnabás Hack.

Cea de-a treia etapă a proiectului va avea loc în perioada 1 mai- 15 august, pe parcursul căreia semifinaliștii din fiecare regiune vor concura în probe locale. Fiecare regiune va avea un juriu compus din bucătari independenți de top, care vor judeca preparatele reprezentative ale semifinaliștilor și îl vor alege pe cel mai bun, în funcție de cele cinci Reguli de Aur. Câștigătorii din fiecare zonă geografică vor ajunge în finala internațională.

În regiunea Europei de Est, juriul include nume rezonante precum Adrian Hadean (Romania), Tomaz Kavcic (Slovenia) si Modest Amaro (Polonia).

La sfâșitul lunii august, cei mai buni 20 tineri bucătari din fiecare regiune vor fi anunțați oficial ca finaliști internaționali. În această etapă, vor fi desemnați „Bucătarii Mentori” care le vor oferi consiliere cu privire la îmbunătățirea preparatului „semnătură” și îi vor ajuta să se pregătească pentru finala globală.

Cei 20 de finaliști vor încheia Marea Finală pe 13 octombrie, în Milano, care va include două zile solicitante de gătit în fața juriului celor Șapte Înțelepți, care vor desemna câștigătorul Young Chef S.Pellegrino 2016.

Informații exclusive în legătură cu etapele locale și internaționale ale proiectului și despre tinerii bucătari și preparatele lor vor fi publicate periodic pe www.finedininglovers.com, revista online pentru pasionații de gastronomie, susținută cu mândrie de S.Pellegrino și  Acqua Panna.

Urmărește hashtag-ul #SPYoungChef pentru a fi la curent cu noutățile despre eveniment.