Sa nu facem din tantar, armasar!

Gata, e oficial, a inceput lupta cu invazia de insecte! Asa ca iti propunem un plan de lupta si doua arme veritabile pentru a castiga razboiul cu neprietenoasele creaturi mici. O vorba romaneasca plina de intelepciune spune sa nu facem din tantar, armasar! Valabila si la propriu si la figurat, expresia am putea traduce-o astfel: sa avem ce ne trebuie in lupta cu tantarii, mustele si alte insecte, pentru a nu avea alte surprize! Si, in acelasi timp, sa prevenim o pierdere de timp, de bani si, mai ales, de sanatate, facand investitii minime!

In urma cu cateva zile, un post de stiri romanesc, relata cum, in plina vara, marile orase din Romania se confrunta cu o masiva invazie a tantarilor. Oamenii indreapta degetul inspre autoritati, dand vina pe reactia tarzie a acestora, dar familiile lor, copiii lor, mai ales, oare se pot multumi cu aceste vorbe si discutii? Stirile meteo ne mai anunta ca ploile din ultima vreme, care nu se vor opri prea curand, vor favoriza aparitia, intr-un numar semnificativ, a acestor insecte aducatoare de boli grave.

Pe glob, cele 2500 varietati de tantari ucid sute de mii de oameni în fiecare an, mai mult decat au reusit toate razboaiele la un loc. Nicio alta intepatura nu ucide si nu imbolnaveste la fel de multi oameni. Te-ai intrebat vreodata de ce tantarii-femela (caci masculii se hranesc cu nectar sau sucuri din plante) ataca mai des anumite persoane si pe altele nu? Acestia se ghideaza prin identificarea caldurii si a dioxidului de carbon emis de corpul uman – astfel ca femeile insarcinate si persoanele cu greutate peste medie sunt adesea victime deoarece consuma mai multa energie. Tantarii se mai ghideaza si dupa simtul mirosului, acesta datorandu-se bacteriilor de pe pielea noastra.

Mustele – considerate paraziti – sunt un agent suparator tipic, precum si un daunator igienic Prin depunerea oualelor si din cauza etapei de hranire a larvelor, ne pot contamina mancarea prin defecare si, in special, prin regurgitare, transmitandu-ne bacteria Helicobacter pylori, care poate cauza ulcer.

Plecand de la aceste date, pe cat de certe, pe atat de cutremuratoare, PONS RO PRODCOM va invita sa va protejati de toate aceste insecte cu:

Asa ca hai sa ne mentinem calmul si sa avem spor la cumparaturi!