San Pellegrino lanseaza competitia Young Chef

Ca urmare a succesului notabil al primei ediţii, ce a avut mai bine de 3,000 de aplicanţi dornici de participare, S.Pellegrino—un ambasador al  bunului gust Italian şi al restaurantelor stilate internaţionale—lansează S.Pellegrino Young Chef 2016, proiectul global de recrutare ce are ca scop găsirea  celui mai bun tânăr chef din lume.

Această iniţiativă unică, ce împarte lumea în 20 de arii geografice şi în care se implică aproximativ 100 din cei mai buni bucătari internaţionali ca juraţi, 20 de finalişti, 20 de mentori şi un juriu cu adevărat excepţional, reflectă dedicaţia S.Pellegrino pentru a susţine tinerele talente. Aplicaţiile se pot completa începând cu data de 1 Ianuarie 2016 pe site-ul www.finedininglovers.com .

Unul dintre talentele acestei competiţii, Chef-ul irlandez Mike Moriarty, un adevărat veteran şi câştigător al competiţiei din 2015 afirmă despre experienţa sa pozitivă: “Am fost încântat şi onorat să fiu numit S.Pellegrino Young Chef 2015. Această etapă a fost o experienţă de neuitat. Am întâlniti o mulţime de bucătari fantastici în această competiţie iar acest titlu a avut un impact incredibil asupra întregii mele cariere”.

Young Chef 2016

S.Pellegrino Young Chef 2016 va prezenta un panel reînnoit în ceea ce priveste juriul, Cei Şapte Înţelepţi,ce vor fi responsabili cu selecţia celor mai talentaţi tineri bucătari din lume. Juriul va fi compus din unii dintre cei mai prestigioşi maeştri bucătari din lume, precum David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne and Roberta Sudbrack.

S.Pellegrino Young Chef este o competiţie globală ce se desfăşoară în mai multe etape.

Etapa Unu – Applicaţia Online

Începand cu 1 Ianuarie 2016 şi până pe 31 Martie, toţi tinerii bucătari internaţionali vor avea posibilitatea de a-şi depune aplicaţia împreună cu un preparat unic, în Engleză pe site-ul www.finedininglovers.com ,publicaţia online pentru cei pasionaţi de mâncare şi gătit care este susţinută cu mândrie de S.Pellegrino şi Aqua Panna. Tinerii aplicanţi trebuie să aibă cel mult 30 de ani şi trebuie de asemenea să aibă experienţă de cel puţin un an de lucru într-un restaurant ca chef, sous chef sau chefs de partie.

 

 

 

 

 

 

Etapa Doi – Selecţia participanţilor Regionali şi a Câştigătorului Regional

Toţi candidaţii vor fi împărţiţi în  20 de regiuni* conform originii lor geografice, şi depunerile lor vor fi evaluate de ALMA, centrul internaţional lider mondial pentru training şi educaţie în ceea ce priveşte bucătăria italiană (www.alma.scuolacucina.it). De-a lungul lunii Aprilie, ALMA va selecta zece finalişti pentru fiecare regiune, respectând cele cinci Reguli de Aur: ingrediente, îndemânare, geniu, frumuseţe, şi mesaj.

 

…şi Finalele Regionale

Cei zece finalişti selectaţi din cele 20 de regiuni geografice vor trece apoi la etapa Finalelor Locale, unde vor avea loc competiţii live în fiecare regiune începând cu 1 Mai până pe 15 August. Pe parcursul acestei etape finaliştii vor găti preparatele lor unice pentru un juriu exclusiv format din bucătari de top independenţi care vor gusta preparatele şi vor selecta un câştigător, urmând cele cinci Reguli de Aur.

În regiunea Europei de Est, juriul include nume rezonante precum Adrian Hadean (Romania), Tomaz Kavcic (Slovenia) and Modest Amaro (Polonia).

Pana la sfarsitul lunii August 2016, cei mai buni 20 de tineri bucătari regionali vor fi anunţaţi ca finalişti oficiali. Fiecărui finalist îi va fi atribuit un ” Mentor Chef „, unul dintre membrii juriului regional , care vor oferi tinerilor bucătari sugestii pentru a îmbunătăți preparatul lor unic și pentru ai ajuta să se pregătească pentru finala la nivel mondial .

În regiunea Europei de Est Chef-ul Mentor este Adrian Hadean, unul din cei mai apreciaţi bucătari profesionişti din România, fostă gazdă a emisiunilor de televiziune cu specific culinar, blogger culinar, şi membru din juriu al unor competiţii prestigioase de gătit.

 

ETAPA TREI: PROVOCĂRI LOCALE– 1Mai – 15 August, 2016

Cei 10 finalişti din fiecare regiune vor concura într-un eveniment local: fiecare regiune va avea un juriu compus din bucătari faimoşi independenţi care vor degusta din preparatele unice ale finaliştilor şi îl vor alege pe cel mai bun, întodeauna în concordanţă cu cele 5 Reguli de Aur. Până la sfarşitul lunii August, cei mai buni 20 de tineri bucătari vor fi anunţaţi.

ETAPA FINALĂ: FINALA S.PELLEGRINO YOUNG CHEF  – October 13 – 15, 2016  

În Octombrie, în Milano S.Pellegrino va găzdui evenimentul final pentru a celebra cei mai buni tineri bucătari ce au participat.Un juriu international format din bucătari faimoşi va oferi premiul S.Pellegrino Young Chef 2016.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*CELE 20 DE REGIUNI

 1. Italia
 2. Franţa
 3. Germania-Austria
 4. Elveţia
 5. Spania-Portugalia
 6. Anglia-Irlanda
 7. Rusia/Regiunea Baltica/CIS (fosta Uniune Sovietică)
 8. Scandinavia (Norvegia/Suedia/Finlanda/Danemarca)
 9. Europa de Est
 10. BeNeLux
 11. Ţările Mării Mediterane
 12. USA
 13. Canada
 14. Africa-Orientul Mijlociu
 15. America Latină- Caraibe
 16. Pacific (Australia/NouaZeelandă/Insulele Pacifice)
 17. China
 18. Japonia
 19. Asia de Nord Est şi Centrală
 20. Asia de Sud Est

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETAPELE PROIECTULUI

 

ETAPA UNU:  APPLICAŢIA ONLINE – Ianuarie – Martie 2016

Orice tânăr bucătar din lume va avea posibilitatea de a-şi depune aplicaţia împreună cu un preparat unic, în Engleză, pe site-ul www.finedininglovers.com Tinerii aplicanţi trebuie să aibă cel mult 30 de ani şi trebuie de asemenea să aibă experienţă de cel puţin un an de lucru într-un restaurant ca chef, sous chef sau chefs de partie.Lista completă a cerinţelor va fi disponibilă pe site.

 

ETAPA DOI: SELECŢIE LA NIVEL GLOBAL – Aprilie 2016

Toţi candidaţii vor fi împărţiţi în 20 de regiuni* conform originii lor geografice, ALMA centrul internaţional lider mondial pentru training şi educaţie în ceea ce priveşte bucătăria italiană (www.alma.scuolacucina.it) va selecta zece finalişti pentru fiecare regiune, respectând cele cinci Reguli de Aur: ingrediente, îndemânare, geniu, frumuseţe, şi mesaj.

 

 

 1. INGREDIENTE: A selecta cu succes cele mai bune produse de pe piaţă în ceea ce priveşte calitatea, prospeţimea şi unicitatea.
 2. ÎNDEMÂNARE: Transformarea cu succes a materialelor prime într-un preparat final ce îi respectă esenţa originală.
 3. GENIU: Explorarea cu succes a ineditului, a inspiraţionalului, a perspectivelor neaşteptate/a rezultatelor, ce conectează cultul gătitului cu stilul personal şi contemporan, mentinand în acelaşi timp o armonie între gust şi forme.
 4. FRUMUSEŢE: Prezentarea preparatului este o parte a savorii.
 5. MESAJ: Comunicarea cu succes a unui mesaj clar prin intermediul muncii şi a viziunii personale.

 

ETAPA TREI: PROVOCĂRI LOCALE– 1Mai – 15 August, 2016

Cei 10 finalişti din fiecare regiune vor concura într-un eveniment local: fiecare regiune va avea un juriu compus din bucătari faimoşi independenţi care vor degusta din preparatele unice ale finaliştilor şi îl vor alege pe cel mai bun, întodeauna în concordanţă cu cele 5 Reguli de Aur. Până la sfarşitul lunii August, cei mai buni 20 de tineri bucătari vor fi anunţaţi.

 

ETAPA FINALĂ: FINALA S.PELLEGRINO YOUNG CHEF  – October 13 – 15, 2016  

În Octombrie, în Milano S.Pellegrino va găzdui evenimentul final pentru a celebra cei mai buni tineri bucătari ce au participat.Un juriu international format din bucătari faimoşi va oferi premiul S.Pellegrino Young Chef 2016.