Seara de film 01 // Aferim @Gradina Foreasca

Seara-de-Film---Aferim---Event

Pentru că un film este mai frumos alături de prieteni, Grădina Floresca dă startul seriei de evenimente Seara de film pe 14 iulie, la ora 21:30, cu proiecția filmului românesc ”Aferim!” de Radu Jude. Distins cu Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor la Festivalul Internațional de la Berlin, filmul relatează cu umor povestea unui polițist care pleacă împreună cu fiul său în căutarea unui sclav fugar, în Țara Românească a secolului 19.

Seara de film este un nou concept creat de Grădina Floreasca pentru cinefilii cu dor de aer proaspăt, care au ocazia să vizioneze la iarbă verde un film bun în compania pretenilor. Cu filme cult, cool sau culturale, premiate la festivaluri de film din străinătate sau din România, Grădina Floreasca propune prin aceste seri de film o alternativă plină de verdeață la clasica ieșire la film, adăugând la mix atmosfera serenă de pe marginea piscinei, un pahar de vin bun, o apetisantă cină sau un desert plin de șarm.

Grădina Floreasca a fost deschisă în 2014 pe spațiul cu tradiție al Patinoarului Floreasca, oferind o oază de relaxare în tumultul orașului, departe de griji și de aglomerație. Cu grădină, terasă, restaurant și piscină, Grădina Floreasca este localizată pe strada Mircea Eliade nr. 16, la umbra copacilor din inima parcului cu același nume.

—————————————-

”Aferim!” de Radu Jude

SINOPSIS

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, ”Aferim!” este un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească în 1835. Filmat în Munţii Măcinului şi în zona Mânăstirii Horezu în doar 25 de zile, ”Aferim!” prezintă cu umor aventurile zapciului Costandin, interpretat de actorul Teodor Corban, care, împreună cu fiul său, tânărul militar Ioniță, pleacă în căutarea unui rob fugar.

Prin costume, peisaje și muzică, pelicula recreează atmosfera unui tărâm autohton aflat pentru mai bine de patru secole sub stăpânire otomană. Premiat cu Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor, Radu Jude, filmul a fost comparat de criticii de la Berlin cu ecranizarea americană premiată la Oscar ”12 ani de sclavie”.

Regizorul Radu Jude propune prin acest film o introspecție a mentalităților vremii respective – Țara Românească în secolul al 19-lea, tratând condiția femeii, a sclavului, dar și diferențele etnice în societatea perioadei pașoptiste. Foarte apreciat la nivel internațional, ”Aferim!” a fost prezentat de publicația „Variety” ca „o reprezentare excepțională, profund inteligentă asupra unei perioade istorice-cheie, cu ramificații semnificative din acea epocă.”

Premii: Ursul de Argint Berlin 2015 – cel mai bun regizor Radu Jude;  nominalizare Ursul de Aur Berlin 2015 – Radu Jude.

Regia: Radu Jude

Distribuție: Victor Rebengiuc, Luminiţa Gheorghiu, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu, Alexandru Bindea, Teodor Corban

Gen: dramă, istoric

Producție: România, Germania, Cehia, 2015

Durata: 108″