Secretele fondului de ten

Mai devreme sau mai târziu, cel puţin o dată în viaţa, orice femeie a folosit sau va folosi fondul de ten, pentru că nu întotdeauna tenul nostru va arăta impecabil. Este aproape imposibil având în vedere mediul în care trăim şi ne desfăşurăm activitatea. Stresul, oboseala chiar şi aerul şi poluarea îşi pot lasă cu mare uşurinţă amprentă asupra pielii noastre.

Photo via Weheartit.com

De aceea este nevoie să cunoaştem câteva trucuri care ne vor ajuta să folosim fondul de ten corespunzător, atunci când îl folosim, fie în fiecare dimineaţă sau doar în anumite situaţii.

Tuturor ni s-a întâmplat să admirăm o persoană publică pentru tenul perfect, curat şi sănătos, însă nu de puţine ori acest ten este rezultatul muncii multor make-up artişti pricepuţi. Toate imperfecţiunile pielii dispar sub magicul efect al unui element cheie în machiajul acestora: fondul de ten.

 

Photo via Weheartit.com

Pentru cei care privesc fondul de ten ca pe o mască care nu face decât să îţi încarce tenul, este bine de ştiut că acesta are şi o multitudine de beneficii în afara îmbunătăţirii aspectului. Acesta îţi protejează tenul împotriva deshidratării, te fereşte de poluarea atmosferică iar pielea ta nu va mai simţi în aceeaşi măsură schimbările puternice de temperatura, cu precădere iarna când frigul te poate ataca din primele clipe.

Pentru ca fondul de ten să arate bine pe pielea ta, trebuie să ai şi un ten îngrijit, nu se recomandă folosirea acestuia pe un ten acneic, pentru că rezultatul final nu va fi tocmai unul plăcut, există fondurile de ten special concepute pentru acest gen de ten sensibil.

Photo via Weheartit.com

De asemenea, atunci când vă alegeţi fondul de ten, aveţi mare grijă la nuanţă. Încercaţi cât mai multe testere până va decideţi, de preferat la lumina zilei şi pe pielea feţei nu pe mâna care întotdeauna este cu 1-2 tonuri mai deschisă decât cea a feţei.

Nu uitaţi atunci când sunteţi bronzate să va schimbaţi fondul de ten cu unul mai închis. Este de preferat unul cu protecţie SPF indiferent de anotimp.

Pentru tenul cu tendinţe de ridare se recomandă fondul de ten lichid, pentru tenul uscat-fondul de ten pe bază de uleiuri; tenului gras i se potriveşte un fond de ten oil-free, pe baza de apă, sau chiar sub formă de pudră. Oricum cele lichide nu trebuie aplicate într-o cantitate mare, pentru că vor aduce un surplus de stralucrire. Tenului normal i se recomandă orice tip de fond de ten, neavând prea multe probleme, fie pudră, lichid sau sub formă de corector.