Septusin – tratează tusea în mod natural

Odată cu sezonul rece organismul are o expunere mai mare în faţa virozelor sezoniere, imunitatea organismului scăzând în mod special iarna. La nivelul organelor aparatului respirator se pot instala diferiţi agenţi patogeni, ce pot afecta atât funcţiile respiratorii, cât şi sănătatea întregului organism. De multe ori, contaminarea se realizează pe calea aerului, datorită inhalării germenilor răspândiţi prin tuse, strănut sau vorbire.

Lupta împotriva răcelilor poate fi mai uşoară cu ajutorul unor suplimente alimentare, ce ne feresc de factorii externi şi ajută organismul să se refacă, dacă răceala a câştigat o bătălie. Septusin este un supliment alimentar sub formă de sirop şi are un gust plăcut răcoritor, cu multiple acţiuni benefice. Pe lângă faptul că este extrem de folositor în afecţiuni ale căilor respiratorii, cum ar fi bronşitele, faringitele, laringitele, sinuzitele, pneumoniile sau astmul bronşic, ingredientele sale de baza sunt, de asemenea, foarte eficiente în combaterea efectelor menopauzei şi în afecţiuni ale stomacului: gastrită, ulcer gastric sau duodenal, disminoree, colită cronică.

Ingrediente cu multiple efecte

Medicina antică chineză a descoperit că rădăcina de lemn dulce poate fi folosită în multiple scopuri terapeutice. Extractul din rădăcină de lemn dulce conţine acid glicirizinic sub formă de săruri de Ca, K şi Mg. Mai conţine acid glabric, rezine, lipide, amidon, mentol, vitamine din grupul B, minerale, albumină, mucină şi un hormon estrogen de natură steroidica similar estradiolului.

Ingredientul principal al suplimentului Septusin, lemnul dulce, este cea mai bogată sursă naturală de fitoestrogen din lume. Astfel, suplimentul alimentar poate elimina simptomele menopauzei şi fortifica sistemul endocrinal, dar şi pe cel imunitar. Tot lemnul dulce posedă acţiune spasmolitică, stimulează tranzitul intestinal şi producerea de suc gastric, folosindu-se adesea pentru vindecarea ulcerului gastric şi a celui duodenal. În cazuri de tuse, are acţiune emolientă şi expectorantă prin stimularea secreţiei bronhiilor, fluidifică mucusul din căile respiratorii şi facilitează eliminarea lui. Are acţiune antivirală şi antibacteriană.

O altă componentă a acestuia este uleiul volatil de eucalipt. Aborigenii din Australia au denumit eucaliptul „copacul febrei”, deoarece uleiul extras din frunzele acestui arbore era folosit ca remediu în special împotriva febrei dar şi a altor afecţiuni, cum ar fi cele cutanate, interne şi externe. Substanţa activă, eucalyptolul, este cea care îi conferă uleiului proprietăţile descongestionante, antitermice şi dezinfectante. Totodată, uleiul volatil de eucalipt stimulează imunitatea, înlătură oboseala şi redă tonusul atunci când apare o viroză.

Mentolul, componentul principal al uleiului de mentă, posedă efecte antiseptice, anestezice, spasmolitice, antivomitive, coleretice şi vasodilatatoare, fiind folosit pentru regenerarea mucoaselor şi crecterea permeabilităţii căilor respiratorii.

Cum administrăm Septusin şi ce conţine acesta

Septusin este un supliment alimentar produs de grupul ROPHARMA. Acesta se administrează intern, iar pentru cele mai bune efecte adulţii pot lua câte o linguriţă (5ml) de 3 ori pe zi, iar copii cu vârsta de peste 5 ani, câte ½ de linguriţă (2.5ml) de 3 ori pe zi. Durata indicată de administrare este de maximum 8 săptămâni, cu 1-2 săptămâni de pauză între cure.

5ml de sirop Septusin conţin 250mg de extract moale din rădăcini de lemn dulce (Glycyrrhiza glabră), ulei volatil de eucalipt, mentol, zahăr, alcool etilic şi apă purificată.

 

Contraindicaţii

Acest produs este contraindicat persoanelor care suferă de diabet zaharat, femeilor însărcinate şi în perioada de alăptare, persoanelor cu afecţiuni cardiace (hipertensiune arterială), cu afecţiuni renale severe (edeme cardio-renale), cu afecţiuni hepatice (ciroză hepatică) şi biliare (colestază). De asemenea, le este contraindicat copiilor până la 5 ani.

Septusin poate fi cumpărat si de pe magazinul online www.ropharma-healthcare.ro. Preţul recomandat de producător este de 14,50 lei.