Sfatul profesionistului: Tendințe în machiaj pentru sezonul iarnă 2012 – 2013

Variind de la un un aspect natural, de porțelan, cu spâncene pline si buze nude la obraji bine evidențiați si ochi dramatici, tendințele de make-up pentru sezonul de iarnă 2012-2013 sunt pline de senzualitate. Se dorește scoaterea în evidența a eternului feminin și accentuarea feminitații.

Pentru machiajul ochilor recomand culorile mate, puternice care pot varia între albastru , portocaliu până la culoarea vișinei putrede sau a prunei.  Printre culorile vedetă din sezonul acesta se numără și verdele, albastrul cobalt, maronul, bronzul, kaki-ul, argintiul, griul, rozul și chiar și roșul puternic, Donna Karan având modele care au defilat machiate cu smokey-eyes în nuanțe de roșu.

Se poartă machiajul ochilor în două nuanțe: una mată și una intensă.  Cei de la Prada însă, au ales în machiaj combinații foarte reusite între cel puțin 3 nuanțe de fard, predominante fiind amestecul între portocaliu, mov și negru. Rolul acestora este de a scoate în evidență culoarea ochilor și forma acestora. Pe de altă parte, cei de la  Cavalli  au ales combinații de 4 nuanțe de fard pentru machiajul ochilor, predominante fiind urmatoarele: mov – argintiu – verde- maron și portocaliu – verde- maron – negru. Acestea au menirea a conferi o privire magnetică și seducătoare.

Conturarea intensă a pleoapei de jos va conferi privirii expresivitatea și naturalețe în același timp. Este combinația perfectă de discret și îndrăzneț.  Recomand aplicarea sub linia genelor a unui creion bine estompat și/sau farduri mate în nuanțe naturale. Astfel, culoarea va rezista în timp iar privirea va fi mai intensă.

De asemenea, se poartă eye-liner-ele în culori puternice aplicate în multiple moduri: pe zona pliului, la rădăcina genelor inferioare ajungând pănă la o adevărată grafică pe față.

Este de actualitate și machiajul futurist al ochilor în culori neon. Farduri argintate evidențiate prin linii de roz strălucitor, albastru turcoaz, alb perlat, verde electric sau chiar cobalt. Este trendul impus de casa Dior!

Un alt trend este reprezentat de genele pictate și chiar mascara colorată pentru o privire cât mai expresivă. Jean Paul Gaultier este unul dintre designerii care au lansat aceasta tendința în modă, modele lui purtând acest tip de machiaj la prezentări. Evident, nu este un machiaj cu care să poți ieși pe stradă sau merge la serviciu însă, la o petrecere, cu sigurantă purtătoarea va face o impresie bună.

Machiajul sprâncenelor se dorește a fi cât mai creativ cu putință prin folosirea unor materiale  luxuriante, bogate și în nuanțe puternice. Dacă sezonul trecut s-au purtat sprâncenele  în stil boyish (dese și groase), tendințele pentru acest sezon înclină pentru sprâncene puțin mai subțiate însă îndrăznețe și pline de culoare.

Machiajul pomeților este inedit în acest sezon. Daca până acum se opta pentru machiajul obrajilor în culori cât mai naturale și pastelate în sezonul de toamnă-iarnă 2012-2013 nuanțele de blush folosite sunt mult mai puternice. Ele variază de la roz pal la nuanța prunei sau de la piersică la bronz.

Buzele sunt și ele vedetele sezonului.  Se poartă buzele în nuanțe intense de la roșu, bordo sau tangerine(combinăție de roșu cu roz și portocaliu) până la rujuri de culoarea prunei sau a vișinei putrede.  Buzele în nuanțe mate de violet sau roșu burgund vor atrage privirile ca un magnet.

Așadar, puneți mâna pe o pensulă și lăsați machiajul să vorbească de la sine!

Sorin Luca

Sursă foto: www.qaccipinho.com