Signature A – primul salon din București care utilizează exclusiv produse organice

imagine (3)

Signature A a luat naștere în baza conceptului de Head Spa și combină aromoterapia cu tehnicile de relaxare, fiind primul salon care utilizează exclusiv produse organice. Faceți cunoștință cu un spațiu unde energia naturii și puritatea ingredientelor se contopesc în tratamente personalizate și într-o atmosferă de relax și regenerare atât pentru păr, cât mai ales pentru minte.

“Am creat acest concept din necesitatea de a delimita îngrijirea naturală a părului de cea realizată cu produse chimice. Ca trainer național pe brand-ul Oway, am observat că în saloane, produsele organice se pierd de cele mai multe ori în multitudinea de produse chimice și, mai mult decât atât, utilizarea acestora se realizează simultan. Astfel, o persoană care optează pentru produse organice este vopsită, tratată și îngrijită alături de o altă persoană care folosește produse chimice, fiind astfel expusă substanțelor care pot cauza neplăceri. La Signature A, pe lângă înfrumusețare, ceea ce contează este îngrijirea ascunsă în produsele și tehnicile folosite, special create pentru a satisface chiar și cele mai exigente cerințe. Prin ambient și produsele utilizate încercăm să oferim clientelor noastre o oază de relaxare, un spațiu intim și reconfortant, care să le încarce cu energie pozitivă, dincolo de necesitatea și plăcerea de a avea grijă de părul lor”, declară Adina Farcaș, owner Signature A. 

imagine (1)

Niciun produs din cele folosite nu conține amoniac, resorcinol, parafenilendiamină sau parfumuri artificiale, respectând fibra capilară și PH-ul fiziologic al părului și reparându-i structura. Absența amoniacului elimină emisiile amoniacale, oferind astfel o bunăstare atât clientei, cât și tehnicianului. Toate produsele utilizate la Signature A conțin numai uleiuri esențiale din culturi bio organice și biodinamice, mai exact produse realizate din plante crescute în mod natural, pe terenuri unde nu au fost folosite pesticide sau îngrășământ timp de 25 de ani. Astfel, calitatea italiană se îmbină armonios cu natura, realizând efectul terapeutic dorit, la intensitate maximă și având la bază o abordare etică, conștientă și durabilă.

“Vopseaua tratament H Nectar, spre exemplu, are proprietatea de a face lifting părului cu până la 10 ani. În plus, cu această vopsea se poate colora părul chiar de 2-3 ori în aceeași zi, fără a acționa agresiv asupra firului de păr. Proteinele de bumbac din H Nectar îngroașă firul de păr, redând exact textura unui păr care nu a fost decolorat niciodată. Foarte important este ca pașii aplicării să fie respectați întocmai, pentru ca rezultatul să fie cel dorit, chiar de la prima utilizare”, adaugă Adina Farcaș, owner Signature A.

Încă o noutate adusă de Signature A este diagnosticarea profesională a părului și crearea traseului personalizat cu ajutorul camerei Tricho Analyzer. Scopul este de a oferi clientelor consiliere și de a propune îndrumări și tratamente specializate.

“Având în vedere ritmul rapid în care se desfășoară activitatea în saloanele obișnuite, de cele mai multe ori se ține seama de ceea ce au nevoie cu adevărat clientele, nu se analizează în profunzime și nu se oferă acele informații cu adevărat importante pentru menținerea unui păr sănătos, accentul punându-se, în majoritatea cazurilor, pe elementul pur estetic. Signature A este salonul unde se analizează și se oferă acele diagnosticuri care evidențiază exact problemele pe care le are fiecare clientă: de la simpla problemă a aranjării părului, până la căderea acestuia sau despicarea varfurilor”, adaugă Adina Farcaș, owner Signature A.

imagine (2)

Tricho Analyzer-ul afișează starea sănătății pielii și a părului printr-o analiză în profunzime, utilizând o tehnologie video specializată, ce mărește până la 200 de ori imaginea reală. Ecranul acestuia afișează imaginile scanate în timp real, atât stilistului cât și clientului, făcând posibilă identificarea dezechilibrelor părului și scalpului într-o manieră simplă și imediată și comparând imaginile scalpului clientului cu cele din tabelul de tratament OW pentru păr și scalp. Astfel, pe baza diagnosticului pus în urma scanării cu Tricho Analyser-ul, se recomandă ulterior tratamente personalizate pentru nevoile fiecăruia.

Pentru ca ingrjirea să fie completă, Signature A a pregătit și un serviciu de consultanță în alegerea tunsorii și culorii potrivite pentru fiecare persoană în parte. În urma analizei cu Tricho Analyser-ul se va opta pentru un look care să țină seama de tipul de păr și de modul cum reacționează acesta, de pigment, fizionomie, vârstă, temperament și stil de viață, un look care să corespundă în totalitate dorințelor și așteptărilor clientei.

 Despre Adina Farcaș

Adina Farcaș activează în domeniul beauty de peste 13 ani, timp în care a trecut de la hairstylist la manager, trainer și formator. A urmat cursuri de specializare la Viena, Londra, Praga, Milano și Bologna, iar în prezent este trainer național pe brand-ul Oway.