Esti ceea ce mananci sau cel putin asa se spune. Studii stiintifice dovedesc, in permanenta, ca bunastarea fizica depinde de alimentele cu care ne hranim. Asaltati la multe colturi de oras de fast food, fast living cred ca multi dintre noi ne lasam dusi de val si ne facem rau singuri.
Altii s-au gandit la o alternativa. Este vorba de Slow Food care a fost fondata in 1986, ulterior fiind transformata intr-o miscare internationala de Folco Portinari in 1989.
Slow Food s-a dorit a fi o replica la Fast Food, prin care se promoveaza un stil de viata sanatos, cu hrana preparata in casa din produse crescute in mod traditional.
Fondatorii acestei miscari promoveaza mancarea buna, curata si preparata corect. Alimentele pe care le consuma persoanele trebuie sa aiba un gust bun, sa fie produse intr-un mediu curat, sa nu fie folosite substante care sa dauneze mediului inconjurator sau bunastarii animalelor, iar producatorii alimentelor trebuie sa fie recompensati echitabil pentru munca lor.
Cei care sunt adepti Slow Food cresc si ei alimente fiind parte din procesul de productie, pentru ca trebuie sa fie informati cu privire la hrana pe care o consuma.
In prezent, miscarea Slow Food are peste 100.000 de membri, in peste 150 de tari, care sunt de acord cu urmatoarele principii:
1. Folosirea de seminte netratate pentru a obtine produse sanatoase
2. Dezvoltarea retetelor culinare specifice ecoregiunilor
3. Pastrarea si promovarea traditiilor culinare locale si a produselor traditionale
Citeste mai mult aici
Sursa si Foto: www.metropotam.ro