O astfel de smoothie ajuta enorm digestia prin popularea tractului intestinal cu bacterii prietenoase, tine de foame pana la pranz, bucura creierul cu grasimi care-i plac mult, iar in timp poate duce chiar la recapatarea tolerantei la lactoza. Uleiul de in e acolo pentru a regla raportul Omega 3: Omega 6.
Aparatura/ustensile necesare: blender de mana sau robot de bucatarie.
Ingrediente:
– o mana de mure sau zmeura congelate (se gasesc in cutii de carton de 300 g la Cora, nestropite);
– 250 ml chefir (sau iaurt);
– 1 lingurita de ulei de in presat la rece ( rapunzel.ro etc) sau o 1-2 lingurite in organic macinat;
– 1-2 linguri de smantana de tara (optional).
Preparare:
Puneti toate ingredientele in blender si mixati pana obtineti un smoothie cremos si delicios. Nu recomand folosirea de indulcitor, dar daca tineti neaparat, puteti folosi o lingurita de miere sau putin praf de stevie (gasiti pe suplimente.ro). Foarte indicat este si sa adaugam capsule de probiotice la un astfel de smoothie, pentru un aport si mai mare de bacterii benefice.
Sursa: jurnaldenutritie.ro