Soluţii de depozitare a produselor cosmetice

Ca orice beauty addict am reuşit să strâng o colecţie impresionantă de produse cosmetice. Fonduri de ten? Da, vreo 4-5. Mascara? În jur de 15. Rujuri? Spre 30. Oje? Deja nici nu îmi mai vine să recunosc!

O să vă spun în şoaptă ca sunt aproape 150, dar să nu mai spuneţi nimănui. Şi în condiţiile acestea aveam nevoie de o soluţie pentru depozitarea lor. Cum spaţiul în casa este limitat, ideal ar fi să vă organizaţi un colţ al camerei sau un dulap pentru păstrarea cosmeticelor.

Varianta clasică de depozitare a lor este beauty case-ul. Acestea sunt disponibile într-o mulţime de mărimi şi forme şi, în plus, sunt şi practice pentru transportul produselor dintr-o locaţie în alta. Ele pot fi cumpărate de la foarte multe magazine şi brand-uri sau pot fi comandate şi de pe internet. Dezavantajul principal ar fi preţul destul de mare.

Şi în acest caz intervine creativitatea. V-aţi gândit că o trusă de scule din Bricostore ar putea să fie răspunsul perfect pentru păstrarea cosmeticelor voastre? Aceasta este foarte bine compartimentată şi, în majoritatea cazurilor, costă sub 100 de lei. Ea are un aspect foarte frumos (având exteriorul metalic) şi vă permite organizarea cosmeticelor pe diverse categorii.

Dezavantajul său ar fi că multe modele pot fi utilizate exclusiv pentru stocarea produselor cosmetice deoarece ar fi greu de transportat fără ca acestea să se amestece sau să cadă din locul lor.

Dar dacă nu sunteţi make-up artist, acest inconvenient nu ar trebui să fie unul prea mare.

Alte soluţii mai accesibile ar fi diverse cutii mai încăpătoare, pe care le puteţi îmbrăca în materiale sau în folii colorate pentru a le da un aspect atractiv sau suporturile cilindrice de creioane sau tacâmuri (pe care le găsiţi în IKEA la preţuri începând cu 5 lei).

Cele din urmă sunt perfecte pentru păstrarea pensulelor pentru machiaj sau pentru produsele ambalate în tuburi subţiri cum ar fi mascara sau gloss-ul.

Eu am în prezent 3 beauty case-uri (cum îmi place să le numesc), dintre care unul a fost cumpărat din Sephora cu peste 300 de lei, iar celelalte 2 din Bricostore cu 70 de lei/buc. Primele 2 le folosesc pentru cosmetice, iar cel de-al treilea este ocupat cu oje. Pe toate 3 le aşez pe un raft din dulap şi astfel reuşesc să îmi ţin toate cosmeticele organizate şi foarte accesibile.

Indiferent de modalitatea de depozitare aleasă, nu uitaţi niciodată de termenul de expirare menţionat pe produse. La intervale regulate de timp ar trebui sa revizuiţi întreaga trusă de cosmetice şi să renunţaţi la orice produs care a depăşit acest termen.

De asemenea, produsele cosmetice trebuie să fie depozitate într-un loc răcoros, ferit de soare. Chiar daca un beauty case profesional protejează produsele şi în condiţii extreme (căldură, frig, ploaie etc.) acestea tot se vor deteriora în timp.

În plus, nu păstraţi niciodată cosmeticele în baie! Căldura şi umezeala constantă afectează proprietaţile acestora, iar produsele vor putea fi utilizate pe o perioadă mai redusă decât cea menţionată pe ambalaj.

Astfel, cu un buget redus si multă creativitate, puteţi beneficia de cea mai bună organizare a cosmeticelor!

Un articol scris de Mona Croitoru

frommonawithgloss.blogspot.com