SORINA PEIA LANSEAZĂ ART MANIFESTO

Duminica, 21 aprilie, de la ora 5.30, are loc la Box Office Locations vernisajul expozitiei #Art Manifesto, semnata Sorina Peia.

Primele 20 de lucrari sunt materializarea unei conversatii picto-poetice, intre doua generatii de artisti. Primele 15 lucrari vizuale sunt inspirate de poeme scrise de  tatal Sorinei de-a lungul timpului („Poeme Biodegradabile”, „Cantece de dragoste si pierzanie”), la ultimele 5 rolurile s-au schimbat – Sorina a pictat si tatal ei a tradus imaginea in poezie. Restul lucrarilor sunt inspirate de muzica, scriitura si stilistica prietenilor Sorinei, multi dintre ei, la randul lor artisti. Comunicarea intre generatii n-a fost nicioadata simpla, dar arta, in toate declinarile ei – scriitura, pictura, muzica – demonstreaza, prin #ArtManifesto, ca poate oferi un teritoriu perfect pentru conversatie.

„Imi doresc ca expozitia sa provoace si alte generatii la dialog. Vreau un eveniment inclusiv, in care nu doar iubitorii de arta, ci si doritorii sens si pasionatii de dialog armonic sa-si gaseasca locul. Pictez cu pasiune si o fac ca pe un exercitiu de comunicare, uneori ca pe o invitatie la analiza. Pentru asta nu trebuie sa fii neaparat curator sau o prezenta frecventa a galeriilor de arta, ci doar o persoana interesata sa se cunoasca mai bine pe sine si pe cei din jur”, a declarat initiatoarea expozitiei.

Sorina Peia e un artist visual complex. Ea lucreaza in carbune, acril sau guasa si alterneaza cu lejeritate clasicul canvas, cu obrazul interesat de make-up profesional sau banalul perete pregatit cu lavabila alba. Indiferent de suprafata si de stil, rezultatul demersului ei visual e unul memorabil. Sorina are un masterat in marketing, a studiat la The Alternative School si si-a completat studiile in arte vizuale la scoli de specialitate in Nice si Dubai.

„Lucrarile Sorinei au substanta si coerenta visului. Te uiti la ele si descoperi cum subconstientul ei a deschis robinetul si-a lasat sa curga, cu generozitate, emotie, cod si mixaj de surse vizuale dintre cele mai atipice – o line de Basquiat, doua de Miro, crome de Matisse si geometrii tribale de la Lascaux citire. Structurate pe multe niveluri de mesaj, lucrarile ei permit tot atitea interpretari, cati privitori exista si genul asta de bogatie de sens le face nepretuite la propriu”, a declarat Teodora Migdalovici, curatorul expozitiei si fondatorul platformei de diplomatie privata #LoveAndLobby.  Lansarea #ArtManifesto este armonizata de LoveAndLobby si Cannes Lions Romania si face parte din seria evenimentelor de promovare a talentelor romanesti in tara si dincolo de granite. #ArtManifesto are loc in perimetrul atipic al Box Office Location, o galerie de arta undegrground amenajata la parterul unei foste cladiri industriale, unde pe vremuri isi duceau veacul o strungarie si o galvanizare.

Reminder #ArtManifesto: Sorina Peia // Duminica, 21 aprilie, de la 17.30, la Box Office Location, in Calea Giulesti, nr 14, in fosta cladire a ISAF.