Îngrijire la îndemână

Ţinând cont că urmează o perioadă destul de stresantă pentru studenţi (multe proiecte şi examene) şi de faptul că iarna ne bate la uşă (frigul nu face bine la piele şi la păr), am considerat că este cazul să găsim câteva metode de relaxare numai bune de efectuat într-o pauză de învăţat. Cu bugetul aferent unui student, desigur.

  1. Tratamentul cu ulei de măsline

 

Bun şi în afara bucătăriei, acest tip de ulei s-a demonstrat foarte eficient în combaterea părului uscat şi a vârfurilor despicate. Dacă vrei să ai un păr frumos şi strălucitor, nu ai nevoie decât de 2 linguriţe de ulei de măsline (asta depinzând de cât de lung ai părul) cu ajutorul cărora faci un masaj scalpului (această etapă este foarte importantă, ţinând cont că e şi relaxantă şi ajută uleiul să între mai bine în păr).

Îţi faci un turban dintr-un prosop şi stai aşa până când uleiul a intrat bine în păr (30-45 de minute). După această etapă e timpul să clăteşti părul de ulei şi să-l laşi să se usuce.

  1. Masca miraculoasă

 

O mască cu aromă de iarnă, făcută din doar 3 ingrediente: nucşoară, miere şi scorţişoară. Amestecul va calma tenul iritat, acneea şi poate fi folosit pe post de exfoliant fin.

Înainte de a începe este important să verifici dacă nu cumva ai o reacţie alergică la aceste 3 ingrediente. Aşa că pune amestecul pe o porţiune de piele mică (cum ar fi la încheietura mâinii) şi aşteaptă câteva secunde.

Dacă totul e în regulă, e timpul să aflăm care sunt proporţiile amestecului: 2 linguriţe de miere şi câte una de nucşoară şi scorţişoară. Stai cu masca pe faţă timp de 30 de minute după care te clăteşti cu apă caldă.

  1. Exfoliant de corp cu zahăr brun

 

Ai nevoie de jumătate de cană de zahăr brun, o linguriţă de miere, câteva picături de ulei de măsline şi de suc de lămâie. Amestecă totul, exfoliază-te apoi clăteşte cu apă caldă. Pielea ta va fi mult mai fină şi catifelată.

Anca Saftiuc

Sursă foto: www.collegefashion.net