Spectacole de vară la Sala ArCuB

Ce poate fi mai potrivit pentru programul de weekend sau pentru petrecerea timpului liber decât un spectacol de teatru? ArCuB are, în Str. Batiştei nr. 14, una dintre cele mai elegante săli de spectacole din capitală. Merită să vedeţi unul dintre titlurile programate în ultimele luni ale acestei stagiuni, mai şi iunie:


CINĂ CU PRIETENI de Donald Margulies
regia: Claudiu Goga, scenografia: Lia Dogaru

Duminică 13 mai, ora 19.00

 

Cu: Cerasela Iosifescu, Vlad Zamfirescu, Nadiana Sălăgean, Marius Cordoş

Această montare aduce în prim plan două cupluri de prieteni, ale căror “scene de viaţă” îndeamnă spectatorii la reflecţii despre dragoste şi căsnicie, despre evoluţia unui cuplu… Textul dramaturgului american Donald Margulies este amuzant dar şi tăios, aparent superfluu, dar în esenţă profund. Regizorul este delicat şi precis în lucrul cu actorii, iar creaţiile celor patru protagonişti sunt pe măsura acestei propuneri, foarte ofertante.

DOUĂ POVEŞTI DE AMOR după A. P. Cehov
regia: Mircea Cornişteanu, scenografia: Bogdan Spătaru

Duminică 27 mai, ora 19.00

Cu: Cerasela Iosifescu, Silviu Biriş şi Ion Arcudeanu

Este vorba despre un spectacol-coupé foarte apreciat de public şi critică, format din două piese scurte, scrise de marele dramaturg rus. Ursul şi Cerere în căsătorie sunt cele două creaţii în care se dezvăluie complet şi abrupt spiritul slav, unde extremele fac casă bună. Într-o succesiune rapidă se trece de la ură la iubire, de la prietenie la duşmănie, de la înţelegere la ceartă.

COMEDIE PE ÎNTUNERIC de Peter Shaffer
regia: Cristian Dumitru, scenografia: Raluca Ştefan – Negoescu

Marţi 29 mai, ora 19.00

Cu: Anda Caropol, Viorel Comănici, Cornel Ciupercescu, Tiberiu Păun, Cristina Florea, Vlad Jipa, Viorica Bantaş

O banală pană de curent produsă într-o seară de duminică de o importanţă vitală pentru protagonişti, deviază întreaga derulare a evenimentelor pregătite cu grijă şi migală de aceştia. Întunericul se lasă brusc peste personaje, confuziile şi surprizele se ţin lanţ. O comedie inedită care ne reaminteşte, cu originalitate, că neprevăzutul ne pândeşte pe oricare dintre noi.

CABINA ARTISTELOR de Arnost Goldflam
regia Alexandru Mâzgăreanu, scenografia: Alexandra Boerescu

Joi 31 mai, ora 19.30

Cu: Coca Bloos, Roxana Ivanciu, Ioana Anastasia Anton, Alexandra Fasolă

O cabină mică – patru măsuțe, câteva scaune și un dulap plin de vise – e locul unde se clădesc destinele a patru actrițe, locul unde se confesează, unde se ascultă, unde visele prind viaţă, unde se suferă, unde se descătuşează conflicte, dar se leagă și prietenii, locul unde actriţele se pregătesc pentru a intra în scenă: Cabina Artistelor.

VIŢELUL DE AUR, regia: Eugen Gyemant
Duminică 10 iunie, ora 19.00

Cu: Tudor Aaron Istodor, Cătălin Babliuc, Dan Rădulescu, Lucian Iftime, Smaranda Caragea, Radu Iacoban

Dramatizarea ambiţioasă a uneia dintre cele mai amuzante cărţi ale secolului XX, Viţelul de aur, scrisă de celebrul duo literar Ilf şi Petrov (doi mari maestrii ai comediei), prezintă un episod al aventurilor simpaticului escroc Ostap Bender prin Uniunea Sovietică a anilor 1920.

O echipă formată din tineri artişti (regizor, scenografi şi actori) îşi dedică toate resursele creative pentru a deschide porţi către o lume a întâmplărilor care te fac să meditezi, printre zâmbete.

Biletele la spectacole pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batişte nr. 14) şi pot fi rezervate online pe www.arcub.ro