Spune NU cearcanelor provocate de nopţile nedormite

Nopţile nedormite, zilele lungi sau pur şi simplu stresul te obligă să foloseşti tot mai mult anticearcăn?  Află că există o soluţie mult mai eficientă şi de durată care te poate scăpa de cercurile închise de sub ochi sau de excesul de piele, numit generic punguţe.

Dacă ai încercat toate soluţiile naturiste, de la comprese alternante cu ceai cald şi rece, până la cremele scumpe din industrie şi tot te găseşti în faţa oglinzii cu un tub mare de anticearcăn în mână, atunci poate ar trebui să te gândeşti la o altă variantă. Chirurgia pleoapelor este o procedură menită să înlăture excesul de piele sau de muşchi aflat la nivelul pleoapelor inferioare sau superioare.

Fie că este vorba de un disconfort estetic sau poate chiar de un impediment oftalmologic, blefaroplastia, sau operaţia de ridicare a pleoapelor, este o intervenţie chirurgicală care nu presupune riscuri majore. Bineînţeles, orice operaţie are un oarecare risc, însă dacă se respectă întocmai indicaţiile pe care chirurgii vi le dau înainte şi după operaţie, complicaţiile sunt de obicei minore. Operaţia de ridicare a pleoapelor vă poate îmbunătăţi aspectul şi, totodată, încrederea în sine”, mărturiseşte specialista în chirurgie plastică de la clinica Metamorphosis, Dr. Silvia Stănculescu.

În ce constă operaţia de ridicare a pleoapelor?

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, pielea şi muşchii pleoapelor se întind şi se slăbesc, ţesutul adipos formând aşa numitele pungi în jurul ochilor. După ce pacientul a fost sedat, chirurgul va începe creionarea noilor forme pe pleoapele inferioare şi superioare, linii pe baza cărora va face inciziile necesare eliminării excesului de grăsime sau piele. Operaţia nu durează mai mult de 3 ore de somn pentru pacient, respectiv de muncă atentă şi minuțioasă din partea chirurgului. Îndată ce micile tăieturi au fost închise şi dezinfectate, pielea din jurul ochilor va începe recuperarea, cicatricile fiind „mascate” in pliuri naturale.

După operaţie pleoapele vor fi inflamate, iar cel mai recomandat remediu pentru a reduce senzaţiile de congestie este compresa rece care va fi nelipsită în zilele post-operaţiei. Pe lângă acestea, Dr. Silvia Stănculescu sugerează metode de curăţare a zonei, care va fi lipicioasă în prima săptămână, şi picături pentru ochi, întrucât aceştia pot fi uscaţi la început.

Este recomandabil să reduceţi activităţile în primele zile şi să evitaţi actele care vă ridică tensiunea arterială. Vestea bună e că începând cu a doua zi veţi putea urmări din nou programele preferate la televizor sau veţi putea citi o carte. Totuşi lentilele de contact sunt interzise în primele două săptămâni după operaţie, iar alcoolul şi mâncărurile sărate tind să favorizeze retenţia de lichide, trăsătură care le trimite şi pe ele pe lista cu activităţi interzise.

Un mic chin pentru o mare satisfacţie

Cicatricile se retrag în timp de 6 luni, căci vindecarea este un proces care necesită timp şi, respectiv, răbdare. Dar merită să aştepţi! Îndată ce urmele vor dispărea, veţi rămâne cu mult doritul look. Aspectul va fi fără nicio îndoială întinerit şi înveselit, garantat ani de zile dacă nu chiar pentru totdeauna.

Lasă machiajul şi alege varianta de efect şi de durată! Operaţia de ridicare a ploapelor este soluţia, căci cearcănele şi pungile n-au ce căuta sub ochii tăi!

Sursă foto: www.webdelabelleza.com