Știi să economisești?

Ai datorii, facturile par să fie din ce în ce mai multe și mărirea de salariu se lasă așteptată. Ai nevoie de bani dar timpul nu îți permite să ai mai mult de un singur job. Trebuie să economisești, să reduci cheltuielie drastic dar nu ai idee cum. Avem câteva sugestii.

Prioritizează cheltuielile administrative

Să fii adult și să umbli cu teancul de facturi în geantă este un lucru foarte neplăcut, dar în mod sigur nu o să-l facă altcineva în locul tău! În momentul în care îți primești remunerația trebuie să te ocupi de toate treburile administrative întâi și după aceea de micile tale plăceri vinovate.

Păstrează o evidență clară a cheltuielilor

Suntem convinși că am fost cu toții magicieni cel puțin odată în viață. Și nu, aici nu ne referim la a scoate un iepuraș din joben, ci la a face lucrurile să dispară: acum e salariul, acum nu mai e! Și când ne uităm înapoi, nu ne-am ales cu nimic important sau, cu atât mai trist, cu nimic util. O evidență clară a cheltuielilor te va ajuta să îți dai seama care sunt scăpările tale și unde trebuie ajustat ”planul”.

Limitează-te

Încearcă să îți analizezi cheltuielile lunare și stabilește  suma medie pe care tu o cheltuiești pe lună (și fii realistă, este important să nu trișezi). Odată ce ai ajuns la o sumă oarecum decentă, încearcă să te rezumi doar la ea.

De fiecare dată când iei ceva de pe raft, întreabă-te: ”Chiar am nevoie de asta?”

Dacă luăm lucrurile si le analizăm cu sinceritate maximă, ne dăm seama că prăpădim o mică avere pe cele mai inutile lucruri. Strânge-ți toate cremele de corp pe care le ai în dotare și încearcă să îți dai seama cât de mulți bani ai pierdut pe niște lucruri de care nici măcar nu te folosești.

Sigur, răspunsul tău va fi că o să ajungi să le folosești cândva, dar experiența ne spune că singurul lucru la care o sa ajungi într-adevăr să le folosești este cel de a umple un sac de gunoi cu ele.

Încearcă să pui banii deoparte

Să pui banii deoparte nu înseamnă să îți rupi salariul pe din două. Este îndeajuns să te organizezi și la fiecare sfârșit de zi să pui deoparte măruntul din portofel. Sigur, cu un leu pe zi nu se face primăvară, dar în mod  clar se schimbă puțin temperatura…

Cristina Ghilă

Sursa foto:

allfinanceupdates.blogspot.ro