Studio Insign, singurul finalist român la un concurs internațional de design interior

Fondat în urmă cu doi ani, pe 1 martie 2010, de către Galeriile Noblesse, din dorința de a oferi înaltă  performanță în designul interior, atât în țară cât și la nivel internațional, Studio Insign înseamnă astăzi un important studio de design interior cu proiecte remarcabile, dintre cele mai diverse.

Viziunea Studio Insign este bazată pe creativitate și originalitate, deoarece orice interior trebuie să fie impecabil decorat, indiferent de stilul abordat și indiferent dacă este vorba de locuințe, restaurante, hoteluri sau cafenele.

Echipa de designeri și arhitecți de la Studio Insign, in colaborare directă cu Galeriile Noblesse, pune accentul pe unicitate și originalitate, pe reinventarea stilurilor și pe îmbinarea armonioasă a lor, pentru a creea efecte deosebite. Personalizarea oricărei încăperi la un nivel înalt de profesionalism și sensibilitate transformă orice spațiu amenajat într-un loc inedit unde arta și designul se contopesc.

Și pentru că orice competențe remarcabile trebuie recunoscute și oficial, Studio Insign face parte de anul acesta, din cadrul asociației britanice internaționale “International Design Society”, alături de alți membri atent selectați, în special designeri cu o vastă experiență în domeniu și cu portofolii de excepție ( proiecte de lux, amenajări rezidențiale, de yachturi sau avioane private).

În plus, Studio Insign este primul studio de design interior din România care, în urma unei analize riguroase a proiectelor realizate, a fost acceptat să participe la competiția International Design & Architecture Awards 2012”, organizată la nivel mondial de către International Design Society și revista britaniă “Design et al”.  Printre concurenți se află studiouri de design renumite din Asia, Europa și Statele Unite, așadar concurența este una acerbă.

Proiecte Studio Insign finaliste la International Design & Architecture Awards 2012

Studio Insign face parte din selecția finală – “short-list”-  a competiției International Design & Architecture Awards 2012 la două categorii, “Hoteluri cu 50-200 de camere” și “Dormitor de lux”. ”Acceptarea noastră în cadrul International Design Society înseamnă o recunoaștere a muncii, valorii, a talentului, precum și a experienței noastre”,  a declarat Loredana Preda, managing partener Studio Insign.

La categoria “Hoteluri cu 50-200 de camere”, proiectul selectat de către membrii comisiei constă în amenajarea recepției, lounge-ului și cafenelei unui hotel de patru stele care farmecă prin sentimentul de intimitate pe care îl emană, dar și prin piesele unicat pe care designerii Studio Insign le-au creat special pentru acest interior. Proiectul denumit „Double Tree by Hilton” se încadrează într-un stil eclectic, atent studiat și redat până la cele mai mici detalii. Conceptul atât de valoros are la bază produse, materiale, finisaje, idei pline de originalitate ale unei echipe în care competențele și diversitatea se îmbină perfect.

Stilul eclectic este un stil actual, internațional, care combină în mod armonios elemente clasice reinterpretate cu elemente contemporane, într-un concept unitar. Concurența pentru faza finală a fost acerbă, dar proiectul realizat de Studio Insign le-a făcut o impresie foarte bună membrilor juriului, care au decis că acesta merită să meargă mai departe în concurs.

La categoria “Dormitor de lux” a fost apreciat conceptul original, cromatica și funcționalitatea amenajării unui dormitor din proiectul “Art Eclectic”,  în care nuanțele pastelate și accesoriile rafinate se îmbină armonios. Juriul a descris acest interior ca unul exclusivist și original, datorită finisajelor propuse și pieselor de mobilier atent seleționate,  unde luxul se întâlnește cu funcționalul.

Toate proiectele incluse în faza finala a renumitei competiții, aflată deja la a treia ediție,  vor fi supuse analizei atente a specialiștilor internaționali, dar și voturilor cititorilor revistei britanice “Design et al”sau potențialilor beneficiari.

Vă invităm  pe toți cei care apreciați, dați valoare și susțineși designul interior, să vizitați site-urile galeriilenoblesse.ro și studioinsign.ro sau showroom-urile din București și Bacău.