Târgul EDU la final. Educaţia, în pas cu era digitală

Dezvoltare personală, creativitate şi interacţiune – aşa s-ar defini, pe scurt, cea de-a doua ediţie a târgului de oferte şi dotări educaţionale EDU, recent încheiat la Romexpo.

De la pupitre multi-touch, softuri interactive, planse digitale, dotări şi echipamente High Tech pentru săli de clasă, amfiteatre şi laboratoare, la programe de dezvoltare personală şi cursuri de specializare, târgul a reunit o ofertă educaţionala bogată adresată atât tinerilor aflaţi în căutare de cursuri de specializare, burse de studiu, tabere educaţionale sau programe de instruire, cât şi reprezentanţilor instituţiilor de învăţământ.

Cele trei zile de târg au reprezentat un bun prilej de dezbateri şi evenimente interactive pe teme de actualitate susţinute de către partenerii evenimentului:

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar Sector 1, unităţile de învăţământ preşcolar din sector 1, Casa Corpului Didactic şi comunitatea locală.

Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic.

Agenţia Romană de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar.

Direcţia Generală pentru Învăţământ în Limbile Minorităţilor.

Compania de Investiţii pentru Turism S.A.

Meet Your Excellence, Bucureşti.

Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei.

De asemenea, pe perioada desfăşurării evenimentului, Şcoala “Micile Vedete” a organizat Cinematograful pentru Copii “Micile Vedete”, un proiect-premiera naţională în cadrul căruia au fost proiectate, în mod gratuit, toate filmele educative de scurt metraj în care joacă Micile Vedete, copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, cap de afiş fiind, bineînţeles, filmul de scurt metraj selecţionat la Festivalul de Film de la Cannes 2011, “Micile Vedete la Şcoală”.

Centrul Artes şi Active Center au lansat, în cadrul EDU, în premieră pentru România, conceptul Green Parenting – un concept inovativ ce a pornit de la nevoia unei educaţii diferite, în mijlocul naturii, fără computer şi fără televizor, prin joc şi creativitate, prin workshop-uri atent selectate şi documentate de către specialişti.

Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” a prezentat în cadrul târgului EDU o serie de programe de pregătire profesională în domeniul artelor spectacolului. Asfel, persoanele interesate de o carieră în domeniul coordonării activităţilor artistice şi tehnice de scenă au putut afla mai multe detalii despre aceste cursuri direct de la reprezentanţii instituţiei care au realizat pe perioada târgului o serie de demonstraţii interactive la stand.

Cea de-a doua ediţie a Expoziţiei de oferte educaţionale şi pregătire profesională, documentaţie, cărţi şi material didactic, echipamente, mobilier şcolar şi rechizite – EDU a fost organizată de către ROMEXPO, în colaborare cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România şi desfăşurată sub patronajul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.