Te-ai gândit să-ţi faci un tatuaj?

Deşi au devenit foarte populare în ultima vreme în domeniul artistic, tatuajele sunt un obicei străvechi practicat de triburile din neolitic pentru a marca apartenenţa unui individ la o anumită categorie socială. Cuvântul tatuaj este un derivat dintr-o limbă polineziană (tatau). Până şi celebrul Otzi, omul zăpezilor avea aproximativ 57 de tatuaje pe corpul său. În acele timpuri tatuajele erau realizate cu o daltă foarte subţire. Modul de realizare era diferit, în funcţie de regiune, însă tatuajele au avut un rol important de-a lungul istoriei în toate locurile de pe glob, începând cu Polinezia, Egiptul antic, Japonia, China, Africa, Roma ş Grecia antică, la triburile de celţi până la maiaşi. Rolul acestora s-a schimbat în timp, de la importanţă socială, la concepte religioase, până la ideea de artă complexă din ziua de azi.

Tatuajul astăzi

Un tatuaj este un mod inedit de a-ţi decora corpul, dar şi un lucru intim, majoritatea persoanelor dezvoltând legături emoţionale cu imaginea din tuş (persoane dragi, idei în care credem, preferinţe muzicale, credinţe regioase, idoli, etc). Pe lângă semnificaţie, calitatea tatuajelor s-a schimbat o dată cu trecerea timpului, de la semnele rudimentare la adevărate opere de artă, atât din punct de vedere estetic, cât şi a materialelor folosite.

Saloane

În general preţul unui tatuaj se calculează pe centimetru pătrat, care are un preţ fix şi în funcţie de culoare (colorat sau alb negru).

În Bucureşti există o mulţime de saloane profesioniste, din punct de vedere al calităţii şi a condiţiilor igienice.

Next Level –Tattoos Costi  Bucureşti este un salon profesional de tatuaje şi body piercing. Acesta utilizează aparatură de ultimă generaţie, de la firme de profil recunoscute pe plan mondial: 100%  steril, ace de unică folosinţă,  pigmenţi organici.

Roxy Tatoo Design este unul dintre cele mai vechi saloane din Bucureşti, aici aveţi de ales dintre miile de modele de tatuaje disponibile sau să vă utilizaţi după bunul plac creativitatea, pentru a ajunge la un rezultat care vă reprezinte.

Pisica Grasă Tattoo este un salon mai nou, unde predomină o atmosferă vintage, iar printre candelabre şi mobilă clasică veţi observa simpatica mascotă a salonului, o pisică neagră şi leneşă, tolănită pe fotoliu. În general tematica este axată pe vintage tattoos, marine tattos şi în general tatuaje color.

Tattoos are forever?

Oricât de entuziasmaţi am fi de achiziţionarea unui tatuaj, la un moment dată vom avea o părere diferită cu privire la acesta, aşa că unele persoane aleg tatuajele semipermanente. În general acestea au o durată de până la 6 ani, deoarece pigmentul nu pătrunde foarte adânc în piele.

Dacă nu aţi fost inspiraţi să vă faceţi un tatuaj semipermanent, există şi alte alternative, cum ar fi îndepărtarea tatuajului prin metoda chirurgicală. Însă cu cât mai recent este tatuajul, cu atât mai dificilă va fi ştergerea lui. Cel mai popular este laserul, deşi există riscul de a rămâne cu mici cicatrici. Alte metode de îndepărtare a tatuajelor sunt dermabraziunea (se aplică o soluţie specială, după care se exfoliază) şi salabraziunea (se aplică o soluţie din apă şi sare de bucătărie şi se îndepărtează desenul cu un instrument special).

Cristina Mîrzoi